30 χρόνια Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο. Τα εγκαίνια της έκθεσης.


Τα εγκαίνια μίας σημαντικής έκθεσης, που καταδεικνύει επιτυχημένη πορεία του Λαογραφικού Μουσείου και του Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού Μουσείου Αίγινας, καθώς και την ανυπολόγιστη προσφορά του συλλόγου στα πολιτιστικά πράγματα του νησιού, πραγματοποιήθηκαν χθες το βράδυ. Πρόκειται για μία έκθεση που αποτελεί "σταθμό" στην πορεία του μουσείου, καθώς καταγράφει με τον πλέον εύλογο τρόπο την πολυεπίπεδη προσφορά του, τις σπουδαίες συνεργασίες, την συνέπεια, την συνέχεια και την εργατικότητα που έδειξαν τα μέλη του όλα αυτά τα χρόνια. Μία σπάνια "γεύση" από υψηλής αξία εθελοντική προσφορά, για την διάσωση, καταγραφή και παρουσίαση του πολιτισμού, της ιστορίας και της λαογραφίας της Αίγινας.

Τα μέλη του ιστορικού πια Συλλόγου Φίλων του Λαογραφικού, άφησαν τις εικόνες από τις αφίσες να διηγηθούν ένα μέρος μόνο της ιστορίας του Συλλόγου, μιας ιστορίας που δύσκολα μπορεί να επαναληφθεί και θα ήταν ευχής έργο να βρει μιμητές στις επόμενες γενιές.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης που εξήρε την προσφορά του συλλόγου στον πολιτισμό της Αίγινας και την προσφορά των μελών του, όπως επίσης και η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κυρία Καίτη Σαλπέα. Ο πρόεδρος του συλλόγου κύριος Κώστας Γαλάνης παρουσίασε με λιτό, αλλά εύστοχο τρόπο όχι την ιστορία του συλλόγου, αλλά τις σκέψεις του για την μελλοντική πορεία του συλλόγου, που στόχο έχει την ολοκλήρωση του έργου που ξεκίνησε μερικές δεκαετίες πριν.

Δήλωση με την ευκαιρία των εγκαινίων έκανε ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης, που συνεχάρη τα μέλη του συλλόγου για το έργο που προσφέρουν τόσα χρόνια στην Αίγινα και ευχήθηκε το έργο τους να εμπνεύσει τις νεώτερες γενιές.

Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι 30 Οκτωβρίου, στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png