Ευρεία σύσκεψη για τη πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού. Ο δήμαρχος κ. Δημήτρης Μούρτζης παραθέτει τα νεώτερα στοιχεία.


Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε σήμερα το βράδυ ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, ο οποίος συμμετείχε σε μία ευρεία σύσκεψη στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, για θέματα που αφορούν την πορεία του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού, καθώς εμπλέκονται πολλές υπηρεσίες και απαιτείται άριστος συντονισμός. Ο κύριος Μούρτζης ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι σύμφωνα με τα όσα είπε στη σύσκεψη ο κύριος Δημήτρης Κωνσταντινίδης η πόντιση του αγωγού θα διαρκεί για 8 ώρες ημερησίως και σε αυτό το διάστημα θα ποντίζονται 2.5 χιλιόμετρα. "Καταλαβαίνετε ότι θα είναι πολύ σύντομη η διαδικασία πόντισης του αγωγού, η οποία θα ξεκινήσει τέλος Απριλίου και θα είναι σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα στην περιοχή του Λεοντίου, όπου θα καταλήξει ο αγωγός", είπε ο κύριος Μούρτζης.

Απόσπασμα εκπομπής 2018-11-01 από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Δημήτρη Μούρτζη.



Καθώς η διαδικασία θα ξεκινήσει από την Σαλαμίνα, ο κύριος Μούρτζης αναφέρθηκε στην απόφαση που έλαβε την Τρίτη πριν το εκεί δημοτικό συμβούλιο, απόφαση που σχετίζεται με την τελευταία αδειοδότηση για την ολοκλήρωση του έργου. Ο κύριος Μούρτζης δεν επεκτάθηκε, χαρακτήρισε όμως την απόφαση ιστορική. Σε άλλο σημείο, είπε σχετικά με την διαδικασία της πόντισης, ότι πριν αυτή θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες, καθώς θα πρέπει να υπάρχουν καλές καιρικές συνθήκες την περίοδο που αυτή θα ξεκινήσει.

Τέλος, αναφέρθηκε στην μεγάλη σοβαρότητα που έχει επιδείξει η εταιρία Κωνσταντινίδης Α.Ε. για την υλοποίηση αυτού του έργου και δήλωσε εντυπωσιασμένος από τον προγραμματισμό των εργασιών.

Το Δελτίο Τύπου του δήμου Αίγινας για την σύσκεψη.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png