Δεν λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός σε Καποδιστρίου και στο τμήμα Βροχείων - Μαραθώνα. Παραλίγο σοβαρό ατύχημα.


Σε ένα μεγάλο τμήμα στην αρχή της Καποδιστρίου, τουλάχιστον μέχρι το ύψος της Λεύκης και σε άλλα σημεία, δεν λειτουργεί ο δημοτικός φωτισμός. Αντίστοιχη ήταν η κατάσταση και χθες, ενώ σήμερα το πρόβλημα φαίνεται να έχει κλιμακωθεί. Η έλλειψη φωτισμού συνεχίζεται στην περιοχή του παραλιακού δρόμου Αίγινας - Πέρδικας και ειδικά στην περιοχή των Βροχείων και στο μεγαλύτερο μέρος του Μαραθώνα. Και σε αυτές τις περιοχές, επίσης το πρόβλημα επαναλαμβάνεται σε τακτικά χρονικά διαστήμαται, με αποτέλεσμα ένας άξονας που χρησιμοποιείται με συχνότητα από τους κατοίκους της Αίγινας, να μένει σε πολλά σημεία του χωρίς φωτισμό.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Δυστυχώς ο κακός συνδυασμός της έλλειψης φωτισμού και της πτώσης βράχων (σήμερα το πρόβλημα το προκάλεσε μία μεγάλη πέτρα) από την γνωστή περιοχή των Βροχείων, λίγο έλειψε να δημιουργήσουν ένα σοβαρό ατύχημα. Πιο συγκεκριμένα, μία μεγάλη πέτρα που βρέθηκε στην μέση της δεξιάς λωρίδας με κατεύθυνση προς Πέρδικα, λίγο έλειψε να εκτρέψει από την πορεία του έναν οδηγό και την μηχανή του που περνούσαν από εκεί σήμερα μετά τις 9:30 το βράδυ. Αν αυτό συνέβαινε, το πιο πιθανό ήταν να πέσει στα βράχια της παραλίας, χωρίς βέβαια να μπορέσει να τον εντοπίσει κανένας, λόγω της έλλειψης φωτισμού.

Ο αναβάτης που δεν κατάφερε να δει την πέτρα λόγω της έλλειψης φωτισμού και της βροχής, τελικά επέστρεψε και απομάκρυνε την μεγάλη πέτρα στη άκρη του δρόμου, γιατί είναι βέβαιο ότι θα δημιουργούσε και άλλο ατύχημα. Λόγω της βροχής και των άλλων συνθηκών, οι διερχόμενοι οδηγοί θα πρέπει να είναι προσεκτικοί, καθώς μεγάλες πέτρες πέφτουν όλο και πιο συχνά και δυστυχώς το βράδυ και χωρίς φωτισμό δεν μπορούν να εντοπιστούν.