Να αλλαχθεί το στηθαίο ασφαλείας, που τοποθετείται στον παραλιακό δρόμο προς την περιοχή "Πλακάκια", ζητά ο κ. Νεκτάριος Λεούσης.


Στην αρχή της εβδομάδας ξεκίνησε η τοποθέτηση του στηθαίου ασφαλείας, σε τμήμα του παραλιακού δρόμου προς την περιοχή "Πλακάκια". Πρόκειται για το τμήμα του δρόμου που τους προηγούμενους μήνες είχε ασφαλτοστρωθεί και διαγραμμιστεί, μέρος του έργου για την επισκευή δρόμων του νησιού από την Περιφέρεια. Ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης, επικοινώνησε σήμερα το πρωί με τον αντιδήμαρχο της Τεχνικών Υπηρεσιών κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό, θέλοντας να του επισημάνει ότι το έργο, παρά την αναγκαιότητά του, με τον τρόπο που υλοποιείται χαλάει την αισθητική του τοπίου λόγω του είδους του στηθαίου που έχει χρησιμοποιηθεί.

Για την ολοκλήρωση του έργου απομένουν ακόμη τριάντα μέτρα. Ο κύριος Λεούσης θα φέρει ως θέμα στο δημοτικό συμβούλιο την αλλαγή του στηθαίου ασφαλείας, με άλλο που δεν θα δημιουργεί προβλήματα στην αισθητική του τοπίου (και όπως άφησε να εννοηθεί δεν χρησιμοποιήθηκε γιατί είναι πιο ακριβό).

"Οι διαστάσεις για την επικινδυνότητα ίσως είναι οι σωστές, αλλά υπάρχει ένα αντιαισθητικό της κατασκευής αυτής και λόγω του ότι αυτή η περιοχή είναι από τις πιο όμορφες της Αίγινας, είπαμε στον εργολάβο να συνεχίσει μέχρι κάτω που είναι και το πιο επικίνδυνο. Προσπάθησα να επικοινωνήσω και με τον δήμαρχο, δεν μπορούσα να τον βρω γιατί ήταν σε ένα ταξίδι στην Θεσσαλονίκη, να πάρουμε μία απόφαση να αλλαχθεί αυτό, στο ίδιο ύψος αλλά με μονή μπάρα. Θα το δούμε.", είπε ο κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός.