Μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019 ζήτησε παράταση, για τη χρήση της χερσαίας ζώνης στο λιμάνι του Λεοντίου, η εταιρία Χριστόφορος Κωνσταντινίδης Α.Ε.


Ιδιαίτερη αξία, ως προς την εκτίμηση του χρόνου ολοκλήρωσης του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού, φαίνεται ότι έχει το αίτημα της Τεχνικής Εταιρίας Χριστόφορος Κωνσταντινίδης Α.Ε. στην τελευταία συνεδρίασή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, που έγινε την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου. Η παράταση που ζήτησε η εταιρία, ήταν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2019. Η εισήγηση του προέδρου κυρίου Γιώργου Σκαλτσιώτη αναφέρει ανάμεσα σε άλλα ότι: "είχε παραχωρηθεί στην εν λόγω εταιρεία η απλή χρήση χώρου με εμβαδόν 29.000 τετραγωνικά μέτρα εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Λεοντίου για δεκαέξι μήνες. Η ολοκλήρωση της εργασίας προστασίας του αγωγού αναμένεται ωστόσο να ολοκληρωθεί μέχρι την 31/12/2019 και για το λόγο αυτό η Τεχνική εταιρεία Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε. ως ανάδοχος του έργου Κατασκευή Υποθαλάσσιου Αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ ζητά παράταση παραχώρηση απλής χρήσης χώρου εντός της χερσαίας ζώνης του Λιμένα Λεοντίου εμβαδού 29.000 τ.μ στην χερσαία ζώνη έως την 31-12-2019".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο Aegina Portal.



Προφανώς, αυτή φαίνεται ότι θα μπορούσε να είναι και η καταληκτική ημερομηνία για την ολοκλήρωση του έργου, τουλάχιστον όσο αφορά την χρήση της χερσαίας ζώνης του Λεοντίου ως εργοταξιακού χώρου, σύμφωνα με τον σχεδιασμό που κάνει η εταιρία. Να υπενθυμίσουμε ότι ένα χρόνο πριν το Δ.Σ. του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου, είχε αποφασίσει την παραχώρηση του χώρου για 16 μήνες, ωστόσο βάσει των εξελίξεων που έχουν ήδη αναφερθεί σε προηγούμενες δημοσιεύσεις, το χρονικό πλαίσιο έχει αλλάξει.

Το Δ.Σ. Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου στην συνεδρίαση της Τρίτης ενέκρινε την παράταση παραχώρησης απλού δικαιώματος χρήσης χώρου εμβαδού 29.000 τ.μ. εντός χερσαίας ζώνης λιμένα Λεοντίου Αίγινας στην Τεχνική Εταιρεία Χριστόφορος Δ. Κωνσταντινίδης Α.Ε, αναδόχου του έργου: "Κατασκευή Υποθαλάσσιου Αγωγού σύνδεσης της νήσου Αίγινας με την ΕΥΔΑΠ" έως την 30/09/2019".

Η αποδέσμευση τμήματος του χώρου, από την χρήση του ως εργοτάξιο για την κατασκευή του υποθαλάσσιου αγωγού, έχει συνδεθεί άμεσα την κατασκευή του ελικοδρομίου. Πάντως, μέρος της χερσαίας ζώνης έχει οριστεί ως εργοταξιακός χώρος και των λιμενικών έργων της Αγίας Μαρίνας και της Πέρδικας (τόσο για το ελικοδρόμιο όσο και για την παραχώρηση τμήματος της χερσαίας ζώνης για τα λιμενικά έργα γίνεται αναφορά στο σκεπτικό της απόφασης).


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png