Χωρίς λύση παραμένει το πρόβλημα της ασφάλειας των μαθητών στην Καποδιστρίου.


Πριν από έναν μήνα το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε μονοδρόμηση των οδών στην Κυψέλη με σκοπό την ασφαλή προσέλευση και αποχώρηση των μαθητών από τα σχολικά συγκροτήματα της περιοχής. Δυστυχώς χωρίς λύση παραμένει ένα ακόμη παρόμοιο πρόβλημα, σημαντικό για την ασφάλεια εκατοντάδων μαθητών του νησιού, στην περιοχή που βρίσκονται τα σχολικά συγκροτήματα του Γυμνασίου Αίγινας και του ΕΠΑΛ. 

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο Aegina Portal.



Το πρόβλημα παραμένει ανοιχτό, παρά το γεγονός ότι έχει συζητηθεί αρκετές φορές τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο, όσο και σε επιτροπές. Ήδη από το 2014 είχε ζητηθεί κυκλοφοριακή παρέμβαση στην Καποδιστρίου μπροστά από το κτίριο του ΕΠΑΛ, μετά από πρόταση που είχε διατυπωθεί από τον δημοτικό σύμβουλο κύριο Σωκράτη Δούκα, την πρόταση και την αναγκαιότητά της την επανέφερε αρκετές φορές τα επόμενα χρόνια.

Η πρόταση είχε συζητηθεί και στην Επιτροπή Παιδείας του Δήμου σε συνεδρίασή της το 2015, χωρίς όμως να υπάρξουν αποφάσεις από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Πρόσφατα ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Νεκτάριος Λεούσης ζήτησε να τοποθετηθούν στη συμβολή των οδών Καποδιστρίου και Φανερωμένης φωτεινοί σηματοδότες. Όλοι αναγνωρίζουν το πρόβλημα, όμως δεν υπάρχει κάποια λύση, με τους μαθητές να εξακολουθούν να κινδυνεύουν.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png