Έκκληση για τα ογκώδη και τα κλαδέματα από τον υπεύθυνο καθαριότητας του δήμου κ. Δημήτρη Δημητρόπουλο.


Παρέμβαση για τα προβλήματα που έχουν προκύψει από την μεγάλη απόρριψη ογκωδών και κλαδεμάτων στις περισσότερες περιοχές του νησιού, έκανε ο υπεύθυνος καθαριότητας του δήμου κύριος κ. Δημήτρης Δημητρόπουλος. Το πρόβλημα έχει πάρει διαστάσεις, καθώς μαζί με τα κλαδέματα πετιούνται και άλλα απορρίμματα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται μεγάλοι όγκοι από σύμμεικτα, των οποίων η διαχείριση είναι δύσκολη και δαπανηρή, καθώς δεν μπορεί να γίνει διαλογή των κλαδεμάτων από τα ογκώδη. Επίσης, είπε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα της μεταφοράς ογκωδών από τον ΣΜΑ της Σκοτεινής, μέσα από την σύμβαση που είχε υπογράψει ο δήμος της Αίγινας με τον ΕΔΣΝΑ.

Ο κύριος Δημητρόπουλος είπε ότι τα απορρίμματα έχουν μαζευτεί, το πρόβλημα όμως βρίσκεται στα ογκώδη. Σημείωσε ότι τις ημέρες του Πάσχα, λόγω της μεγάλης επισκεψημότητας, τα επίπεδα αποκομιδής ήταν παρόμοια με αυτά του Δεκαπενταύγουστου. Υπενθύμισε ότι λόγω της αντιπυρικής περιόδου, ο δήμος δεν μπορεί να προχωρήσει σε ελεγχόμενες καύσεις, κάτι που η υπηρεσία έκανε πριν την έναρξη της περιόδου καίγοντας 40-50 φορτηγά κλαδεμάτων.

Ζήτησε από τους κατοίκους να μην πετούν ογκώδη και κλαδέματα στα σημεία που έχουν καθαριστεί και σημείωσε ότι η δυνατότητα αποκομιδής από την Υπηρεσία Καθαριότητας είναι συγκεκριμένη.