Πραγματοποιήθηκε η πιλοτική καθέλκυση τμήματος του υποθαλάσσιου αγωγού. O κύριος Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξηγεί τον τρόπο της υλοποίησης του έργου.


Εικόνες που σπάνια έχει κανείς την ευκαιρία να δει, κατέγραψε η κάμερα του Aegina Portal, κατά τη διάρκεια της επιχείρησης καθέλκυσης τμήματος του υποθαλάσσιου αγωγού, στο εργοτάξιο του Λεοντίου. Πιο συγκεκριμένα, χθες πραγματοποιήθηκε η πρώτη πιλοτική καθέλκυση τμημάτων του υποθαλάσσιου αγωγού, με σκοπό την μεταφορά τους στην Σαλαμίνα. O κύριος Δημήτρης Κωνσταντινίδης, ιδιοκτήτης της κατασκευάστριας εταιρίας, μιλώντας στο Aegina Portal εξήγησε τον σχεδιασμό του σύνθετου και απαιτητικού τεχνικού έργου.

Πιο συγκεκριμένα, η επιχείρηση αφορούσε στην καθέλκυση ενός "καλαμιού" μήκους 216 μέτρων, που το προηγούμενο διάστημα έχει συγκολληθεί στο εργοτάξιο στο Λεόντι. Όπως εξήγησε ο κύριος Κωνσταντινίδης, στόχος της επιχείρησης ήταν να διαπιστωθεί αν η καθέλκυση, η ρυμούλκηση και το ρεμεντζάρισμα του "καλαμιού" μπορεί να γίνει χωρίς προβλήματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι μόνο για την μεταφορά του (τη ρυμούλκηση δηλαδή) από το λιμάνι του Λεοντίου στη Σαλαμίνα θα απαιτηθούν πέντε ώρες για το κάθε τμήμα.

Όταν οι τεχνικοί της εταιρίας κρίνουν ότι όλα λειτουργούν σωστά, αυτή η επιχείρηση θα γίνεται κάθε τρεις μέρες. Δηλαδή κάθε τρεις ημέρες θα μεταφέρεται στην Σαλαμίνα ένας σωλήνας πεντακοσίων μέτρων. Στόχος είναι αυτά τα τμήματα του αγωγού, να ενωθούν και να σχηματίσουν "καλάμια" μήκους 2 χιλιομέτρων!

Ο κύριος Δημήτρης Κωνσταντινίδης εξήγησε ότι τα στοιχεία της σημερινής καθέλκυσης, της μεταφοράς και του ρεμετζαρίσματος, είναι δεδομένα θα που αναλυθούν και στη συνέχεια θα ξεκινήσει η συστηματική καθέλκυση. Αν όλα πάνε καλά αυτό αναμένεται να γίνει μετά από τρεις εβδομάδες.

Θα χρειαστούν συνολικά εννέα κομμάτια των δυο χιλιομέτρων το καθένα. Όταν όλα είναι έτοιμα, σταδιακά θα ξεκινήσει η πόντιση τους και η σύνδεση αυτών των τμημάτων στη θάλασσα. Με το τμήμα του αγωγού που θα βρίσκεται κάθε φορά στη επιφάνεια, να συνδέεται με το επόμενο, ο υποθαλάσσιος αγωγός θα φτάσει στο Λεόντι.

Την πιλοτική καθέλκυση στο Λεόντι παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κύριος Δημήτρης Μούρτζης, καθώς και τεχνικοί της περιφέρειας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png