Εξελίξεις αναμένονται μετά την παραίτηση Παναγιώτη Μαρμαρινού από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Σήμερα συνάντηση Δημήτρη Μούρτζη, Γιάννη Ζορμπά.


Χθες το απόγευμα έγινε γνωστό ότι ο αντιδήμαρχος των τεχνικών υπηρεσιών κύριος Παναγιώτης Μαρμαρινός υπέβαλε την παραίτησή του από την Υπηρεσία Καθαριότητας. Ανάμεσα σε άλλα στην επιστολή του ο κύριος Μαρμαρινός αναφέρει ότι: "Κατά την προεκλογική περίοδο και στις ομιλίες των επικεφαλής των άλλων συνδυασμών ειπώθηκαν πολλά ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας δεν λειτουργεί σωστά, ενώ όλοι τους ήταν ενήμεροι για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, με αποκορύφωμα ότι έχει καταργηθεί η ανακύκλωση, ενώ είχα ενημερώσει ότι δεν υπάρχει προσωπικό για να λειτουργήσει. Για τους ανωτέρω λόγους και εφόσον κυρίως ο επερχόμενος Δήμαρχος κ. Ι. Ζορμπάς στην τελευταία ομιλία του είπε ότι η Αίγινα είναι γεμάτη σκουπίδι και εμμέσως θεωρεί ότι απέτυχα στο έργο μου(ενώ γνωρίζει πολύ καλά σε τι κατάσταση μου παραδόθηκε η Υπηρεσία Καθαριότητας μετά τα συμβάντα του Αυγούστου του 2017) σεβόμενος την ετυμηγορία του Αιγινήτη ψηφοφόρου και έχοντας την πολιτική ευθιξία , σας υποβάλω την παραίτησή μου από την εποπτεία της λειτουργίας της Υπηρεσίας Καθαριότητας".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Το πρόβλημα που προκύπτει είναι ότι η Υπηρεσία Καθαριότητας, ένας από τους πιο νευραλγικούς τομείς του δήμου μένει ακέφαλη σε μια περίοδο που το νησί βρίσκεται σε τουριστική σεζόν, με όλους τους κινδύνους και τα προβλήματα που αυτό συνεπάγεται. Το Aegina Portal προσπάθησε να επικοινωνήσει χθες το βράδυ καταρχήν με τον αντιδήμαρχο κύριο Παναγιώτη Μαρμαρινό, κάτι που δεν στάθηκε δυνατόν και στη συνέχεια τον νυν δήμαρχο Αίγινας κύριο Δημήτρη Μούρτζη, ο οποίος επιβεβαίωσε την παραίτηση του κυρίου Μαρμαρινού και είπε ότι θα κάνει δεκτή την παραίτησή του. Παράλληλα, είπε ότι έστειλε επιστολή στον νέο δήμαρχο κύριο Γιάννη Ζορμπά προκειμένου να τον ενημερώσει και να συνεργαστούν για το ζήτημα της καθαριότητας κατά την περίοδο του καλοκαιριού. Να υπενθυμίσουμε ότι ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς αναλαμβάνει τα καθήκοντά του την 1η Σεπτεμβρίου.

Το Aegina Portal επικοινώνησε επίσης με τον νέο δήμαρχο Αίγινας κύριο Γιάννη Ζορμπά, ο οποίος είπε ότι θα συναντηθεί με τον κύριο Μούρτζη σήμερα το απόγευμα και ότι ως παράταξη είναι έτοιμοι να διαθέσουν όλες τους τις δυνάμεις ώστε να μην προκύψει πρόβλημα κατά την καλοκαιρινή περίοδο και μέχρι να αναλάβει τα καθήκοντά της η νέα διοίκηση.
Τέλος, θα πρέπει να διευκρινίσουμε ότι κατά τη δήλωσή του στο εγγράφου της παραίτησής του, διατηρεί μέχρι την λήξη της παρούσας διοίκησης, δηλαδή μέχρι την 31 Αυγούστου 2019, όλες τις άλλες αρμοδιότητες όπως την Ποιότητα Ζωής, της Τεχνικές Υπηρεσίες, την Πολιτική Προστασία και άλλα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png