"Χώμα, νερό & αγάπη". Οι μαθητές της κεραμίστριας Μαρίας Κοττάκη εκθέτουν στο Λαογραφικό.


Με τον καλύτερο τρόπο ξεκίνησε η καλοκαιρινή περίοδος στο Λαογραφικό Μουσείο. Μια έκθεση γεμάτη από φρεσκάδα και φως, φτιαγμένη από "Χώμα, νερό και αγάπη", παρουσιάζει τις πρώτες δημιουργικές προσπάθειες των μαθητών, του εργαστηρίου κεραμικής τέχνης της Μαρίας Κοττάκη. Ο επισκέπτης της έκθεσης μπορεί να δει από κοντά δεκάδες αντικείμενα, "δια χειρών" των μαθητών της κεραμίστριας Μαρίας Κοττάκη, που μεταφέρουν την αίσθηση της αρμονίας και της αισιοδοξίας, και παίρνουν σχήμα από όνειρα και προσδοκίες.

Το καλό κλίμα και η θετική διάθεση του εργαστηρίου, μεταφέρθηκε στην αίθουσα του Λαογραφικού, που γέμισε από χαρούμενα πρόσωπα και ευχές κατά την διάρκεια των χθεσινοβραδινών εγκαινίων. Το ίδιο χαρούμενη για το τελικό αποτέλεσμα ήταν και η Μαρία Κοττάκη, που μιλώντας στο Aegina Portal είπε πως "Δουλέψαμε όλοι μαζί για αρκετούς μήνες, για να έχουμε αυτό το αποτέλεσμα", σημειώνοντας ότι όλα έγιναν με πάρα πολύ αγάπη και ευχήθηκε να συνεχιστεί όλη αυτή τη προσπάθεια γιατί την αγαπούν αυτοί που συμμετέχουν: "Νιώθω πολύ όμορφα όταν όλοι αυτοί οι άνθρωποι έρχονται και φτιάχνουν και δημιουργούν πράγματα κι νιώθουν πολύ μεγάλη χαρά, την οποία μου την μεταδίδουν κι αυτό είναι ό,τι καλύτερο. Όλο αυτό βγαίνει πολύ χαλαρά και όμορφα στο εργαστήριο, έχουμε γίνει μια παρέα η οποία νομίζω ότι φαίνεται στα έργα που έχουν γίνει", είπε θέλοντας να περιγράψει τα συναισθήματα που γεννά η δημιουργική προσπάθεια του εργαστηρίου.

Η έκθεση θα διαρκέσει 14 έως 17 Ιουνίου. Τα μαθήματα του εργαστηρίου θα ξεκινήσουν και στις αρχές Οκτωβρίου στο καινούργιο χώρο που βρίσκεται στην οδό Παναγή Ηρειώτη 22, στο κέντρο της Αίγινας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png