Και νέα αλλαγή στις αντιδημαρχία περιβάλλοντος και ποιότητας ζωής.


Την ώρα που η τουριστική περίοδος κορυφώνεται στην Αίγινα, με ότι αυτό συνεπάγεται για τις ανάγκες της Υπηρεσίας Καθαριότητας, από το γραφείο δημάρχου δημοσιεύθηκε μία ακόμη απόφαση σύμφωνα με την οποία ανακαλείται η απόφαση 333/2019 με την οποία ο κ. Δημήτρης Μούρτζης όριζε αντιδήμαρχο ποιότητας ζωής και περιβάλλοντος (αρμοδιότητες στις οποίες περιλαμβάνεται και η Υπηρεσία Καθαριότητας) τον μέρχι πρότινος αντιδήμαρχο ύδρευσης κύριο Αντώνη Μούρτζη. Αυτή η απόφαση είχε εκδοθεί στις 7 Ιουνίου μετά την παραίτηση στις 3 Ιουνίου του κυρίου Παναγιώτη Μαρμαρινού, ο οποίος με μεταγενέστερη απόφαση του κυρίου Δημήτρη Μούρτζη ορίστηκε αντιδήμαρχος ύδρευσης.

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Σχεδόν είκοσι ημέρες μετά τον ορισμό του αντιδημάρχου κ. Αντώνη Μούρτζη στην Ποιότητα Ζωής η απόφαση ανακαλείται. Ο κύριος Αντώνης Μούρτζης δεν δέχθηκε ποτέ αυτή τη θέση και όπως είχε γίνει γνωστό αυτή η θέση του εκφράστηκε και εγγράφως, με επιστολή του προς τον κ. Δημήτρη Μούρτζη. Ακόμη όμως αν την δεχόταν, ήταν αμφίβολο αν θα μπορούσε να ανταποκριθεί, αφού θα έπρεπε να αναλάβει μία άγνωστη σε αυτόν αρμοδιότητα, με πολλές ιδιαιτερότητες και απαιτήσεις που απαιτεί κάποιο χρόνο προσαρμογής και εξοικείωσης. Αυτό άλλωστε, φαίνεται και στην 13η παράγραφο της αιτιολογίας της απόφασης του κυρίου Δημήτρη Μούρτζη. Στην πράξη, όλοι γνώριζαν ότι ακόμη και μετά την παραίτησή του από την Υπηρεσία Καθαριότητας ο κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός συνέχιζε να προσφέρει τις υπηρεσίες του.

Στην 13η παράγραφο της απόφαση ο κύριος Δημήτρης Μούρτζης αναφέρει ότι: Τις διαπιστώσεις/γεγονότα σχετικά με τον Αντ/χο Περ/ντος και Ποιότητα Ζωής, Αγροτικής Ανάπτυξης και Αλιείας: α) της μη επαρκούς ανταπόκρισης στα ανατεθέντα σ’ αυτόν καθήκοντα με αποτέλεσμα την πρόκληση σοβαρών ελλείψεων στην οργάνωση και λειτουργία των υπ’ αυτού αναληφθέντων τμημάτων που αφορά την ανάγκη ότι κατά την θερινή περίοδο η διαχείριση των απορριμμάτων βρίσκεται στο ύψιστο σημείο της δραστηριότητας και αναγκαιότητάς της, με συνέπεια την πρόκληση σοβαρών λειτουργικών και δημοτικοκοινωνικών βλαπτικών της εικόνας του Δήμου ζητημάτων".

Σε αυτή την παράγραφο ουσιαστικά από την μία καταλογίζονται ευθύνες στο νέο αντιδήμαρχο για "την πρόκληση σοβαρών ελλείψεων", ενώ από την άλλη παραδέχεται ότι η υπηρεσία βρίσκεται στο ύψιστο σημείο δραστηριότητας, δηλαδή σε μία κορύφωση όπου δύσκολα κάποιος θα μπορούσε να ανταποκριθεί άμεσα, χωρίς την αναγκαία περίοδο προσαρμογής και μάλιστα μετά από προεκλογική περίοδο.
Η απόφαση της ανάκλησης αναφέρει τα ακόλουθα: "Ανακαλούμε την αριθμ.333/2019 Απόφαση Δημάρχου κατά το σκέλος που αφορά τον ορισμό του Δημοτικού συμβούλου κ.ΜΟΥΡΤΖΗ ΑΝΤΩΝΙΟΥ του ΙΩΑΝΝΗ ως Αντιδημάρχου, με την αφαίρεση συνολικά των αρμοδιοτήτων του ως Αντιδήμαρχο Περιβάλλοντος και Ποιότητας Ζωής, Αγροτικής Ανάπτυξης & Αλιείας".

Αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό αν θα υπάρξει νεώτερη απόφαση για την αντιδημαρχία, αν δηλαδή θα ανατεθεί σε άλλο μέλος της διοίκησης. Μέχρι τότε καθήκοντα τα καθήκοντα ασκεί τυπικά ο ίδιος ο κ. δήμαρχος.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png