Υψηλές θερμοκρασίες και ανησυχία των κατοίκων για τα ξερά κλαδέματα, που βρίσκονται εκτεθειμένα σε κατοικημένες περιοχές.


Τα τελευταία εικοσιτετράωρα, αρκετοί επικοινώνησαν με το Aegina Portal για το ζήτημα των παρατημένων, εκτεθειμένων, ξερών πια κλαδεμάτων, καθώς αυξάνεται η ανησυχία των κατοίκων λόγω των συνθηκών που δημιουργούνται από τις υψηλές θερμοκρασίες. Από αυτές ξεχωρίζουν παρατημένα κλαδέματα μέσα σε αρχαιολογικό χώρο, στο κέντρο της Αίγινας και μάλιστα σε μία πυκνοκατοικημένη περιοχή με στενούς δρόμους. Πρόκειται για περιφραγμένο αρχαιολογικό χώρο στην οδό Τελαμώνος, μέσα στον οποίο βρίσκονται εδώ και πολλές μέρες μεγάλες ποσότητες κλαδεμάτων. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ και τα όσα δήλωσαν οι περίοικοι, από τον υπεύθυνο υπήρξε συνεννόηση με την Υπηρεσία Καθαριότητα του Δήμου για να τα απομακρύνει, αυτό όμως δεν έγινε και οι κάτοικοι φοβούνται τώρα τα χειρότερα, καθώς τριγύρω υπάρχουν αυτοκίνητα και το πέταγμα ενός τσιγάρου θα μπορούσε να δημιουργήσει εστία φωτιάς.

Μία δεύτερη καταγγελία αφορά στην περιοχή των Βροχείων, στον κεντρικό δρόμο πριν την είσοδο στον Μαραθώνα. Εκεί τουλάχιστον μία εβδομάδα πριν έγινε αποψίλωση, όμως τα ξερά χόρτα παρέμειναν δεξιά και αριστερά του δρόμου. Δίπλα ακριβώς υπάρχει και μία μεγάλη στοίβα με μαύρες σακούλες γεμάτες ξερά χόρτα, που κάποιοι πέταξαν δίπλα στους κάδους.

Μία τρίτη καταγγελία αφορά σημείο συγκέντρωσης απορριμάτων, που έχει μετατραπεί σε ένα βουνό από ξερά κλαδέματα, ιδιαίτερα επικίνδυνο καθώς δίπλα υπάρχει βλάστηση και σπίτια.

Μία ακόμη αφορά την περιοχή της Περιβόλας και πάλι σε σημείο συγκέντρωσης απορριμάτων. Εδώ και βδομάδες συγκεντρώνονται ξερά και ογκώδη που έχουν κατρακυλήσει στο μικρό ρέμα, το οποίο επίσης είναι γεμάτο ξερόχορτα που συνορεύουν με σπίτια.