"Ο Δήμος της Αίγινας δεν χρειάζεται απορριμματοφόρα." Για παρανόηση κάνει λόγο ο κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός, σχετικά με την πρωτοβουλία Χατζηπέρου.


Μετά τις δηλώσεις του Αντιπεριφερειάρχη κ. Παναγιώτη Χατζηπέρου στο Aegina Portal και την δημοσιοποίηση της συνέντευξης, αλλά και του Δελτίο Τύπου, ο κύριος Μαρμαρινός, επικοινώνησε με το Aegina Portal λέγοντας ότι προφανώς πρόκειται για παρανόηση, καθώς με την προετοιμασία που είχε γίνει το προηγούμενο διάστημα η Αίγινα έχει επάρκεια απορριμματοφόρων. Πιο αναλυτικά το σημείωμα του κυρίου Μαρμαρινού σχετικά με τα γεγονότα είναι το ακόλουθο: "Μάλλον έχει γίνει κάποια παρανόηση.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Ο Δήμος της Αίγινας δεν χρειάζεται απορριμματοφόρα. Καθημερινά γίνονται 5 δρομολόγια εσωτερικά για τα οικιακά απορρίμματα και 7 δρομολόγια 2 φορές την εβδομάδα (2 απογευματινά) και έχει και μια πρέσα spear, που θα χρησιμοποιηθεί τον Αύγουστο. Εξωτερικά καθημερινώς γίνονται 4 δρομολόγια προς την Φυλή. Το σοβαρό πρόβλημα είναι τα κλαδέματα και τα ογκώδη και ο Αντιδήμαρχος καθαριότητας ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη όχημα με δαγκάνα να μαζευτούν πιο γρήγορα. Φέτος ειδικά και από τον καθαρισμό αντιπυρικών ζωνών υπάρχει διπλάσια ποσότητα χόρτων και κλαδεμάτων.

Το ότι ο δήμος δεν έχει μαζέψει τα ογκώδη και κλαδέματα γύρω από τους κάδους, που φέτος έχουν σχεδόν διπλασιασθεί, οφείλεται ότι άργησε να πάρει την έγκριση του προϋπολογισμού (ήρθε τον Μάιο) και αμέσως μετά έγιναν οι εκλογές. (Έτσι άργησε και η επισκευή κάποιων οχημάτων). Το κυριότερο όμως ήταν η έλλειψη προσωπικού και ειδικά ο τρίτος οδηγός νταλίκας. Μόλις την περασμένη Τετάρτη έπιασαν εργασία οι 4 συμβασιούχοι (2 οδηγοί και 2 εργάτες). Να σημειωθεί ότι υπάρχει πιθανότητα τον Αύγουστο να έρθει και απορριμματοφόρο - πρέσα από τον Δήμο Περιστερίου (δωρεάν παραχώρηση)".

Παρόμοια θέση εξέφρασε και ο πρόσφατα τοποθετημένος αντιδήμαρχος στην καθαριότητα κύριος Νίκος Οικονόμου.