Consumeless Med. Η παρουσίαση του προγράμματος για τον αειφόρο τουρισμό.


Στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα εκδήλωση για την παρουσίαση του διακρατικού προγράμματος Consumeless, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ιnterreg Mediterranean και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και υλοποιείται από την Εύξεινη Πόλη. Στόχος του προγράμματος είναι ο αεροφόρος τουρισμός μέσα από την προώθηση δράσεων που συμβάλουν στην προστασία των περιβαλλοντικών πόρων και την επικοινωνιακή εντύπωση στους αειφόρους τουρίστες, ενώ σήματος που θα πιστοποιεί ότι οι επιχειρήσεις που το κατέχουν τηρούν τις προϋποθέσεις, για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται.

Το έργο απευθύνεται σε παραλιακούς ή νησιωτικούς τουριστικούς Δήμους στην Μεσόγειο, σε φορείς του τουρισμού, καθώς και σε όλους τους επαγγελματίες του τουρισμού (ξενοδοχεία-καταλύματα, εστίαση, καταστήματα χειροτεχνίας και εμπορίου), οι οποίοι μπορούν να αποκομίσουν σημαντικά οικονομικά και επικοινωνιακά οφέλη με τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα, πέρα από την συμβολή τους για την προστασία των περιβαλλοντικών πόρων και του οικοσυστήματος της περιοχής όπου δραστηριοποιούνται. Ιδιαίτερα σημαντική είναι η στήριξη των τοπικών προϊόντων που προωθεί το συγκεκριμένο έργο.
Αν και το θέμα της παρουσίασης είχε ενδιαφέρον, η επαγγελματίες του νησιού που το παρακολούθησαν ήταν ελάχιστοι. Όσοι το παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, γεύτηκαν τοπικά εδέσματα από τον μεγάλο και προσεγμένο μπουφέ που υπήρχε στο χώρο (ένας από τους στόχους του προγράμματος είναι η προώθηση των τοπικών προϊόντων).

Το πρόγραμμα ήταν το ακόλουθο: Καλωσόρισμα και χαιρετισμός από τον δήμαρχο κ. Δημήτρη Μούρτζη, χαιρετισμός από τον κύριο Σπύρο Σπυρίδων, Πρόεδρο ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, Συνοπτική Παρουσίαση του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, ακολούθησε ο κύριος Γιώργος Παππούς, Γενικός Διευθυντής ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη, η Παρουσίαση του μοντέλου ConsumelessMED από την κυρία Ζωή Γκρουμούτη, επιστημονική συνεργάτη του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη για το έργο ConsumelessMED. και η ανάπτυξη του θέματος: "Η εμπειρία από την πιλοτική δράση του έργου στην περιοχή της Νάξου", από την κυρία Γεωργία Κρυστάλλη, υπεύθυνη Παρακολούθησης Υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Έργου ConsumelessMED στον ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη και η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ερωτήσεις.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κύριος Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κύριος Στέλιος Θεριανός, ο αντιδήμαρχος κύριος Νίκος Οικονόμου, ο πρόσφατα εκλεγμένος δημοτικός σύμβουλος κύριος Παναγιώτης Ηλίας.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png