Καμία εκδήλωση ενδιαφέροντος για την κατάσταση με τα κλαδέματα και τα άλλα προβλήματα από τους αιρετούς και τους επικεφαλής παρατάξεων.


Δεν έχει περάσει παρά μόνο λίγος καιρός, από την περίοδο που το Aegina Portal δεχόταν δεκάδες Δελτία Τύπου για την δραστηριότητα των υποψηφίων, των επικεφαλής και των συνδυασμών τους. Από την περίοδο που φιλοξενούσε δεκάδες κείμενα για το πόσο οι παρατάξεις τους ενδιαφέρονται για την Αίγινα, το σχέδιο που έχουν και όλα τα άλλα, μέρος της "χρυσόσκονης" της προεκλογικής περιόδου. Από όλους, ούτε ένας, επαναλαμβάνουμε ούτε ένας δεν έχει δείξει το ενδιαφέρον του δημόσια για το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Αίγινα, ούτε ένα Δελτίο Τύπου που θα ενίσχυε την ενημέρωση των πολιτών για τα προβλήματα και τις πιθανές λύσεις τους, ούτε δύο γραμμές κειμένου, μια πρόταση προς τη διοίκηση ή έστω μια ανακοίνωση που να δείχνει ότι είναι παρόντες, ότι παρακολουθούν τα όσα συμβαίνουν, ότι ελέγχουν όπως έχουν υποχρέωση να κάνουν.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Είναι κρίμα, γιατί με αυτήν την συμπεριφορά και την στάση υποβαθμίζεται και η δύναμη των θεσμών και η πίστη των πολιτών προς τους θεσμούς. Όλοι οι αιρετοί, οι επικεφαλής και οι υποψήφιοι που έλαβαν την ψήφο των πολιτών και θα είναι στην νέα δημοτική αρχή έχουν λάβει φρέσκια εντολή, την βούληση των κατοίκων της Αίγινας δηλαδή να συμμετάσχουν, να δείξουν ενδιαφέρον και να ασκήσουν έλεγχο.

Ο έλεγχος, οι πρωτοβουλίες, η δραστηριοποίηση προς όφελος του συνόλου, η ενημέρωση των πολιτών είναι ένα μικρό μόνο μέρος των υποχρεώσεων από αυτά για τα οποία ζήτησαν την ψήφο των κατοίκων της Αίγινας.

Είναι μια υποχρέωση, ηθική περισσότερο, που δεν ξεκινά και τελειώνει στην ορκωμοσία, ούτε στα άρθρα του "Καλλικράτη" και του "Κλεισθένη", είναι μία υποχρέωση που δεν έχει όρια, ούτε ωράρια, ούτε καρέκλες, ούτε τίτλους και το κυριότερο δεν πρέπει να έχει δικαιολογίες.

Δεν χωρούν ούτε δικαιολογίες, ούτε αναβολές, ούτε τακτικισμοί, ούτε προσωπικές εμπάθειες, όταν η χώρα μας έχει ζήσει γεγονότα όπως αυτά στο Μάτι, όταν η τοπική οικονομία περιμένει για να επιβιώσει τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όταν όλα γύρω αλλάζουν με μεγάλες ταχύτητες και οι προκλήσεις είναι μέρος της καθημερινότητας ή πρέπει να είναι, όλοι πρέπει να συμμετέχουν.

"Η φυγή δεν είναι νίκη, τ’ όνειρο είναι τεμπελιά, και μόνο το έργο μπορεί να χορτάσει την ψυχή και να σώσει τον κόσμο". Νίκος Καζαντζάκης.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png