Μεγάλη ποσότητα νερού χάθηκε από υπερχείλιση δεξαμενής. Το πρόβλημα είναι γνωστό, όμως δεν έχουν ληφθεί μέτρα. [upd]


Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο ως ρεπορτάζ έχει παρουσιαστεί τελευταία φορά τον Οκτώβριο του 2018, αλλά και παλαιότερα, καθώς οι υπερχειλίσεις δεξαμενών είναι ένα ζήτημα το οποίο είναι γνωστό και συμβαίνει για χρόνια. Και σήμερα η εικόνα επίσης η ίδια, με πολλά κυβικά (άγνωστο πόσα) καθαρού νερού να ρέουν στο δρόμο, μια εικόνα παράλογη για ένα νησί που το στερείται και του στοιχίζει πανάκριβα. Το περιστατικό έγινε περίπου στις 5 το απόγευμα στην περιοχή των Αγίων Ασωμάτων σε σημείο που γειτνιάζει με την περιοχή της Κυψέλης.

Στο video μπορείτε να δείτε το νερό να χύνεται στο δρόμο από ένα ανύποπτο σημείο, μια σωλήνα χαμένη ανάμεσα σε πέτρες και χορτάρια στην άκρη του δρόμου. Είναι το ίδιο σημείο που είχαμε καταγράψει και στο προηγούμενο ρεπορτάζ. Με τη κάμερα ακολουθήσαμε την διαδρομή του νερού, το οποίο κατηφόριζε, γέμιζε τις λακκούβες του δρόμου και τελικά μετά από ώρα κατέληγε στα γειτονικά χωράφια και στις αυλές των σπιτιών.

Το νερό υπερχειλίζει, καθώς το δίκτυο τροφοδοτείται με περισσότερο νερό από όσο μπορεί να δειχθεί. Στην πράξη οι δεξαμενές φτάνουν στο όριό τους και από εκεί και πέρα μεταφέρουν αυτό το νερό σε έναν μικρό αγωγό και αυτός χύνεται στο δρόμο. Στην πραγματικότητα, δεν γίνεται καμία προσπάθεια ώστε αυτό το νερό να αξιοποιηθεί με κάποιο τρόπο. Έτσι στο δρόμο βρίσκονται χαμένοι πόροι, τα χρήματα που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για άλλους σκοπούς. Είναι το ίδιο νερό που κάποια στιγμή θα λείψει από το δίκτυο με τα γνωστά αποτελέσματα. Είναι το νερό που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για δεκάδες άλλους σκοπούς. Το θέμα είχε έρθει και στο δημοτικό συμβούλιο και είχε ζητηθεί να υπάρξει καλύτερος προγραμματισμός των δρομολογίων.

Την ίδια στιγμή στην περιοχή του Δημοτικού Σχολείου, στο κέντρο της Αίγινας, το συνεργείο της Υπηρεσίας Ύδρευσης προσπαθούσε να επιδιορθώσει μία ακόμη βλάβη από σπασμένο αγωγό.

[upd] Ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κυψέλης κύριος Κώστας Λορέντζος μας ενημέρωσε ότι πρόκειται για περιοχή των Αγίων Ασωμάτων (η οποία γειτνιάζει με την περιοχή της Κυψέλης) και δεν αφορά σε υπερχείλιση δεξαμενής της Κυψέλης, αλλά των Αγίων Ασωμάτων.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png