Υψηλές θερμοκρασίες και σήμερα στην Αίγινα. Μικρή υποχώρηση από την Κυριακή.


Υψηλές θα είναι και σήμερα Σάββατο οι θερμοκρασίες στην Αίγινα, με την μέγιστη να φτάνει τους 37°C τις θερμές ώρες της ημέρας. Χθες Παρασκευή οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες του κέντρου, είδαν για μία ακόμη φορά το θερμόμετρο να φτάνει τους 40°C μετά τις 15:30 το μεσημέρι, ενώ την ίδια ώρα το θερμόμετρο του μετεωρολογικού σταθμού, που είναι εγκατεστημένος στο Γενικό Λύκειο Αίγινας έδειχνε 36°C. Η αίσθηση της ζέστης ήταν έντονη σε όλο το νησί. Οι κάτοικοι και οι παραθεριστές,  αναζήτησαν δροσιά στις παραλίες.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Για σήμερα Σάββατο, σύμφωνα με τα στοιχεία του Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, οι άνεμοι δεν θα ξεπεράσουν τα 3 μποφόρ μετά το μεσημέρι, ενώ από τις πρώτες πρωινές ώρες της Κυριακής θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα ενισχυθούν φτάνοντας τα 5 μποφόρ. Οι άνεμοι που θα διατηρηθούν ενισχυμένοι μέχρι και το μεσημέρι θα ρίξουν την θερμοκρασία, πτώση που θα είναι αισθητή καθ' όλη (συγκριτικά πάντα) τη διάρκεια της ημέρας.

Να σημειώσουμε ότι αυτού του είδους η ενίσχυση των ανέμων είναι επικίνδυνη για την εκδήλωση πυρκαγιάς. Σήμερα Σάββατο, η Αίγινα βρίσκεται στον χάρτη ημερήσιου κινδύνου πρόβλεψης πυρκαγιάς που εκδίδει καθημερινά η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, σε κατάσταση κινδύνου πυρκαγιάς κατηγορίας κινδύνου 4, δηλαδή πολύ υψηλή.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα προγνωστικά δεδομένα, οι υψηλές θερμοκρασίες (35°C και άνω) επιστρέφουν στην Αίγινα και πάλι από την Τετάρτη 7 Αυγούστου και διατηρούνται για τις επόμενες ημέρες.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png