Την άμεση κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας προκάλεσε ενημέρωση για καπνό στην Κολόνα.


Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, καθώς η περιοχή μας βρίσκεται σε κατάσταση γενικού συναγερμού, στην ενημέρωση ότι σε περιοχή της Κολόνας, κοντά στο λιμάνι της Αίγινας υπήρχε αρκετός καπνός. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα δύο οχήματα της Πυροσβεστικής, ενώ λίγο αργότερα και περιπολικό από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας. Μετά από έλεγχο διαπιστώθηκε ότι ο καπνός προέρχονταν από ψησταριά σε εξωτερικό χώρο αυλής.

Να σημειώσουμε ότι καθώς η Αίγινα βρίσκεται ανάμεσα στις περιοχές της χώρας, που ισχύει κατάσταση γενικού συναγερμού, λόγω ακραίων συνθηκών για την εκδήλωση πυρκαγιάς, απαγορεύεται ακόμη και αυτή η δραστηριότητα. Μετά τον απαραίτητο έλεγχο και τις συστάσεις τα οχήματα επέστρεψαν στην βάση τους. Στο σημείο έφτασε επίσης ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός.

Ας δούμε για μία ακόμη φορά τι δεν πρέπει να κάνουν οι κάτοικοι και οι παραθεριστές του νησιού, όσο διαρκεί ο γενικός συναγερμός για εκδήλωση φωτιάς, σύμφωνα με το ακόλουθο κείμενο: Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png