Θάνατος λουόμενου στην περιοχή της Βαγίας. Παραθεριστές καταγγέλλουν ότι το ασθενοφόρο έφτασε μετά από μία ώρα.


Χωρίς τις αισθήσεις του ανασύρθηκε, μεσημβρινές ώρες σήμερα, από την θαλάσσια περιοχή "Βαγίας", 81χρονος ημεδαπός.  Ο ανωτέρω διεκομίσθη με ασθενοφόρο όχημα του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.  Από την οικεία Λιμενική Αρχή που διενεργεί την προανάκριση, παραγγέλθηκε η διενέργεια νεκροψίας – νεκροτομής.
Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Αν και αρχικά ο χρόνος που είχε αναφέρει το Aegina Portal για την έλευση του ασθενοφόρου στο περιστατικό ήταν 25 λεπτά, η εκτίμηση αυτή κρίνεται ως λανθασμένη από τους λουόμενους που βρίσκονταν στην Βαγία. Σύμφωνα με μαρτυρίες παραθεριστών που βρίσκονταν στο σημείο του συμβάντος, το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Αίγινας έφτασε στην Βαγία μετά από μία ώρα από την πρώτη κλήση στο 166 που έκανε παραθεριστής ή και περισσότερο. Να σημειώσουμε ότι το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας έφτασε στην Βαγία συνοδεία γιατρού του κέντρου, με οδηγό που βρισκόταν εκτός βάρδιας. Ο οδηγός του Κέντρου Υγείας με τον οποίο επικοινώνησε το Aegina Portal, την ώρα του περιστατικού βρισκόταν εκτός υπηρεσίας, αλλά λόγω έλλειψης άλλου οδηγού ανέλαβε να οδηγήσει το ασθενοφόρο, δήλωσε στο Aegina Portal ότι στις 13:40 έλαβε την κλήση από την ιατρό του Κέντρου Υγείας και ότι στον τόπο του περιστατικού βρισκόταν στις 14:00.

Σύμφωνα με μαρτυρία γυναίκας η οποία βρισκόταν στο σημείο του συμβάντος συνέβησαν τα ακόλουθα: Το 166 κλήθηκε την πρώτη φορά κι είπαν ότι θα ειδοποιούσαν το Κέντρο Υγείας. Στη συνέχεια επειδή αργούσαν ο ίδιος κύριος κάλεσε για δεύτερη φορά. Το ασθενοφόρο ήρθε μια ώρα μετά από το πρώτο τηλεφώνημα.

Η μαρτυρία μίας άλλη παραθερίστριας ανεβάζει το χρόνο αναμονής σε μία ώρα και είκοσι λεπτά. Μάλιστα στην επιστολή της προς το Aegina Portal αναφέρει ότι το 166 παρέπεμπε όσους έκαναν κλήσεις στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας, αλλά και ότι στο Κέντρο Υγείας έγιναν πολλές κλήσεις από όσους βρίσκονταν στο περιστατικό.

Να σημειώσουμε ότι για μία ακόμη φορά, από το περιστατικό αναδεικνύονται οι ελλείψεις οδηγών στο Κέντρο Υγείας Αίγινας, καθώς υπάρχουν μόνο δύο διαθέσιμοι οδηγοί οι οποίοι κάνουν την βάρδια τους απογευματινές και βραδυνές ώρες.

Επίσης, σύμφωνα με την παρατήρηση μίας κατοίκου της περιοχής που επικοινώνησε με το Aegina Portal, έρχεται στο προσκήνιο η χρήση των δύο φορητών απινιδωτών που βρίσκονται στην Αγία Μαρίνα και στο Μεσαγρό, αλλά και η έλλειψη εκπαίδευσης που προϋποθέτει η χρήση τους, κάτι που επίσης έχει αναφερθεί αρκετές φορές στο παρελθόν.

Τέλος, να υπενθυμίσουμε ότι οι μοτοσυκλετιστές του ΕΚΑΒ, που μπορούν να προσφέρουν βοήθεια σε σύντομο χρονικό διάστημα σε τέτοιες περιπτώσεις, εκτελούν βάρδιες στην Αίγινα Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή.

2019-08-17 Η δημοσίευση ενημερώθηκε με όλα τα πρόσφατα στοιχεία, όπως αυτά προέκυψαν από μαρτυρίες παραθεριστών που βρίσκονταν στο σημείο του περιστατικού.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png