Μεγάλη κινητοποίηση στο λιμάνι της Πέρδικας, λόγω της σύγκρουσης δύο ιστιοφόρων. Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος".


Μαύρες μνήμες από το τραγικό ναυτικό δυστύχημα τον Αύγουστο του 2016, έφερε στην επιφάνεια περιστατικό σύγκρουσης δύο ιστιοφόρων στην Πέρδικα, που σημειώθηκε κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες σήμερα το μεσημέρι. Στον τόπο του συμβάντος ο Σταύρος Ρωπαΐτης από το ραδιόφωνο του Aegina Portal, παρακολούθησε από κοντά την μεγάλη και συντονισμένη κινητοποίηση. Στο άκουσμα ενός ναυτικού ατυχήματος στην Πέρδικα η κινητοποίηση ήταν άμεση. Η πρόσκρουση είχε ως αποτέλεσμα μόνο υλικές ζημιές και τον τραυματισμό μίας γυναίκας, που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλ. επικοινωνία με τον ιατρό κ. Σωκράτη Δούκα.



Στο ραδιόφωνο του Aegina Portal μίλησε πριν από λίγο ο ιατρός Σωκράτης Δούκας, που συμμετείχε στην επιχείρηση και την παρουσίασε καρέ - καρέ.

Να σημειώσουμε ότι στο σημείο του συμβάντος στο λιμάνι της Πέρδικας, πήγε το σκάφος του Λιμενικού Σώματος μαζί με τον λιμενάρχη κ. Αργύρη Φραγκούλη και τον ιατρό κ. Σωκράτη Δούκα, όπως επίσης και άλλο διασωστικό σκάφος. Από ξηράς η μοτοσυκλέτα ταχείας ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ, περιπολικό του Λιμενικού Σώματος, ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας και ασθενοφόρο του Νοσοκομείου Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος" που οδηγούσε ο ιατρός κ. Γρηγόρης Γαλάνης.

Ο κύριος Δούκας είπε για το περιστατικό: "Εγώ έλαβα ένα τηλεφώνημα από τον κ. λιμενάρχη της Αίγινας, ο οποίος αναφέρθει σε ένα συμβάν σύγκρουσης δύο σκαφών, στο λιμάνι της Πέρδικας ή στην είσοδο του λιμανιού της Πέρδικας, οπότε κινητοποιηθήκαμε άμεσα. Με παρέλαβε με το φουσκωτό, που ήταν ήδη σε ετοιμότητα, από το κεντρικό λιμάνι της Αίγινας και κατευθυνθήκαμε προς την Πέρδικα. Εκεί διαπιστώσαμε τον τραυματισμό μίας ξένης υπηκόου". Η τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Αίγινας "Ο Άγιος Διονύσιος" και είναι σε σταθερή κατάσταση όπως επισημαίνει ο κ. Σωκράτης Δούκας.

Σε άλλο σημείο, σχετικά με τις μνήμες που ανέσυρε το σημερινό περιστατικό, ο κύριος Δούκας είπε : "Με το που ακούμε σύγκρουση σκαφών, ναυτικό ατύχημα στην Πέρδικα, έρχεται στο μυαλό αυτό που είχαμε ζήσει πριν από τρία χρόνια. Παρόλα αυτά οφείλω να πω ότι η κινητοποίηση ήταν άμεση από όλους τους φορείς. Δηλαδή ο λιμενάρχης με δική του ευθύνη ενημέρωσε τους πάντες".
"Η κινητοποίηση ήταν άμεση. Στο σημείο βρεθήκαμε λίγα λεπτά μετά το συμβάν", σημειώνει.

Ο κ. Δούκας συμφώνησε στην παρατήρηση του Aegina Prtal ότι υπάρχουν και η δυναμική και τα μέσα, όταν μπορούν να συντονιστούν και να λειτουργήσουν όλα μαζί: "Ακριβώς, αυτή είναι η μαγική κουβέντα, ο συντονισμός. Υπάρχει η δυναμική, υπάρχει η διάθεση, υπάρχουν τα μέσα. Ο συντονισμός είναι αυτός που τελικά δίνει την λύση", υπογράμμισε.

"Πραγματικά ήταν εκπληκτική σήμερα η όλη κινητοποίηση, ευτυχώς ξαναλέω, χωρίς να έχουμε κάτι μείζον, κάτι ιδιαίτερα σοβαρό. Παρόλα αυτά, αυτό δείχνει το επίπεδο της ετοιμότητας, γιατί μπορούν να συντονιστούν τελικά οι φορείς εκείνοι, οι οποίοι δίνουν το παρών στην πρώτη γραμμή όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο".

Να σημειώσουμε ότι τα δύο σκάφη έχουν προσδέσει με ασφάλεια στο λιμάνι της Πέρδικας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png