Αποκαταστάθηκε το έργο του Γιάννη Μόραλη. Μήνυση κατά αγνώστων υπέβαλε η ΚΕΔΑ.


Αποκαταστάθηκε χθες το μεσημέρι το έργο του Γιάννη Μόραλη "Χωρίς τίτλο", που έχει εγκατασταθεί στον παραλιακό δρόμο της λεωφόρου Νίκου Καζαντζάκη και βρέθηκε βανδαλισμένο. Το Aegina Portal σε επικοινωνία που είχε χθες με τον δήμαρχο Αίγινας κύριο Γιάννη Ζορμπά, είπε ότι για την αποκατάσταση του έργου υπήρξε άμεση ανταπόκριση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη που επικοινώνησε μαζί του.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο Aegina Portal ο κύριος Γιώργος Καλόφωνος, μέλος της ΚΕΔΑ και της επιτροπής για την τοποθέτηση του γλυπτού, η κυρία Καίτη Σαλπέα, πρόεδρος της ΚΕΔΑ υπέβαλε μήνυση κατά αγνώστων χθες στο Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας.

Το γλυπτό αποκαταστάθηκε με εθελοντική εργασία από τον βοηθό του γλύπτη Κώστα Βαρώτσου κύριο E. Έλντισον. Αναλυτικές πληροφορίες που αφορούν το γλυπτό, τις αδειοδοτήσεις που απαιτήθηκαν, το σκεπτικό της επιτροπής του δήμου για το χώρο της τοποθέτησης, δίνει ο Γιώργος Καλόφωνος που μίλησε χθες το Aegina Portal, θέμα που θα παρουσιαστεί στη συνέχεια.