Φωτιά εκδηλώθηκε σε σκάφος το οποίο βρισκόταν στην παραλία της Μονής. [upd] Η επιχείρηση κατάσβεσης ολοκληρώθηκε.


Φωτογραφία Δέσποινα Ρωπαΐτη.
Φωτιά εκδηλώθηκε, άγνωστο κάτω από ποιες συνθήκες, σε σκάφος που βρισκόταν στην παραλία της Μονής. Το Aegina Portal επικοινώνησε με τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας, κύριο Γιώργο Σουλιώτη, ο οποίος νωρίτερα είχε ενημερωθεί από πολίτη που βρισκόταν στην παραλία της Μονής ότι ένα σκάφος, που βρισκόταν περίπου 40 μέτρα από την ακτή, έπιασε φωτιά.

Ο κύριος Σουλιώτης επικοινώνησε άμεσα με το Λιμεναρχείο, έτσι ώστε να πάει εκεί ένα σκάφος και να το ρυμουλκήσει μακριά από την παραλία, καθώς, λόγω των υλικών που έχουν αυτά τα σκάφη (γκάζι) δημιουργούνται εκρήξεις, που με την σειρά τους θα μπορούσαν να μεταφέρουν την φωτιά στο δάσος απέναντι. Παράλληλα επικοινώνησε με τα κεντρικά ώστε να προσεγγίσει την περιοχή ένα πυροσβεστικό πλοιάριο να κάνει κατάσβεση. Επίσης, δόθηκε εντολή σε πυροσβεστικό όχημα του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας να προσέλθει σε κοντινό σημείο της παραλίας, μήπως μπορεί να γίνει κάποια κατάσβεση από την ξηρά. Πάντως, σύμφωνα με την ίδια επικοινωνία, η ένταση της φωτιάς ήταν μεγάλη. Ο κ. Σουλιώτης μεταβαίνει με σκάφος στο σημείο των επιχειρήσεων.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του ρεπορτάζ, το σκάφος απομακρύνθηκε, αφού ρυμουλκήθηκε από την παραλία της Μονής, από το σκάφος του λιμεναρχείου Αίγινας, που βρισκόταν, όπως και άλλα παραπλέοντα σκάφη, συνεχώς κοντά στο φλεγόμενο σκάφος για συνδρομή βοήθειας, . Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή ήταν καλές.

Το πλοίο ήταν ένα ιστιοφόρο 11 μέτρων, στο οποίο υπήρχαν δύο επιβαίνοντες ένας άντρας και μία γυναίκα. Η γυναίκα τραυματίστηκε ελαφρά από εγκαύματα και μεταφέρθηκε από σκάφος του Λιμενικού στο Κέντρο Υγείας Αίγινας.

Η κατάσβεση της φωτιάς στο σκάφος ολοκληρώθηκε από το πυροσβεστικό πλοίο, που είχε φτάσει στην περιοχή νωρίτερα, περίπου στις 13:40. Το ιστιοφόρο σκάφος τελικά βυθίστηκε και τώρα λαμβάνεται μέριμνα από το Λιμεναρχείο Αίγινας έτσι ώστε να μην υπάρξει θαλάσσια ρύπανση.

Σύμφωνα με την εικόνα που έχει διαμορφωθεί, ο συντονισμός των εμπλεκομένων φορέων λειτούργησε με ταχύτητα, με εμφανές αποτέλεσμα να απομακρυνθεί ο κίνδυνος μετάδοσης της φωτιάς στο πανέμορφο δάσος της Μονής.

Για το περιστατικό το γραφειό Τύπου του Λιμενικού Σώματος εξέδωσε το ακόλουθο Δελτίο Τύπου.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε, πρωινές ώρες χθες, στο Ε/Γ-Α/Ψ σκάφος “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” Ν.Π. 7077, με δύο (02) ημεδαπούς επιβαίνοντες, στη θαλάσσια περιοχή αγκυροβολίου όρμου “ΣΠΗΛΙΑ” βόρεια ν.Μονής.
Άμεσα στο σημείο, μετέβησαν δύο (02) περιπολικά σκάφη Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ. τα Ε/Γ-Τ/Ρ σκάφη “ΟΥΡΑΝΟΣ” Ν.Α. 207 και “ΓΙΑΝΝΗΣ” Ν.Α. 209, το Ε/Π-Κ/Δ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ” Τ.Α. 203 και το σκάφος “ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ” Λ.Α. 3135.
Οι επιβαίνοντες του “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ”, οι οποίοι ήδη είχαν μετεπιβιβαστεί σε παραπλέον Ι/Φ σκάφος, παρελήφθησαν από το σκάφος “ΑΣΤΡΟΠΕΛΕΚΙ” και αφού μεταφέρθηκαν στο λιμένα Αίγινας, διακομίστηκαν αρχικά στο Κέντρο Υγείας Αίγινας για ιατρική περίθαλψη και στη συνέχεια στο Γενικό Νοσοκομείο “Ο ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ”, όπου παραμένουν νοσηλευόμενοι.
Το εν λόγω σκάφος ρυμουλκήθηκε σε ασφαλές σημείο από το Κ/Δ “ΜΑΛΤΕΖΟΣ Ι ΡΕΣΚΙΟΥ”, όπου ξεκίνησε η κατάσβεση του από το πυροσβεστικό πλοίο “ΚΑΡΑΒΑΣΙΛΗΣ”, που έσπευσε στο σημείο, ενώ λόγω εισροής υδάτων το “ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ” βυθίστηκε.
Από το περιστατικό διαπιστώθηκε αυτοδιαλυόμενη ρύπανση περίπου 25 τ.μ. από πετρελαιοειδή ελαφριάς ιριδίζουσας μορφής, η οποία αντιμετωπίστηκε άμεσα από ένα (01) αντιρρυπαντικό και ένα (01) περιπολικό σκάφος Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.
Προανάκριση διενεργείται από το Λιμεναρχείο Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png