Τρεις φωτιές εκδηλώθηκαν την ίδια ώρα, χθες το βράδυ στην Αίγινα. Μεγάλη επιχείρηση της Πυροσβεστικής.


Συναγερμός σήμανε στο Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Αίγινας χθες είκοσι λεπτά μετά τις μία τα ξημερώματα, καθώς υπήρξε ενημέρωση για μία εστία φωτιάς στην περιοχή του "Σταυρού" στην Παλιαχώρα. Ωστόσο οι πληροφορίες που έφταναν, για τις ανάγκες του ρεπορτάζ στο Aegina Portal, ήταν συγκεχυμένες καθώς πολύ σύντομα υπήρξαν πληροφορίες και για δεύτερη και ενδεχομένως για τρίτη εστία φωτιάς.

Η δύναμη του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κινήθηκε αστραπιαία και κάνοντας διάσπαση δυνάμεων, επιχείρησε αποτελεσματικά με επτά οχήματα και 15 άνδρες και επιπλέον δύο υδροφόρες του δήμου Αίγινας και ένα JCB. Να σημειώσουμε ότι και οι τρεις εστίες εκδηλώθηκαν σε δασικές περιοχές και μάλιστα την ώρα που έπνεαν ενισχυμένοι δυτικοί άνεμοι. Ίσως το μοναδικό πλεονέκτημα των πυροσβεστικών δυνάμεων, απέναντι σε αυτή την πολυμέτωπη επιχείρηση, να ήταν το γεγονός ότι το πρωί είχε βρέξει στη Αίγινα. Η εκδήλωση των τριών πυρκαγιών, έγινε σύμφωνα με εκτιμήσεις μέσα μία σε περίοδο 15 λεπτών, γεγονός που δημιουργεί υποψίες για εμπρησμό.

Η μία φωτιά που εκδηλώθηκε ήταν στην περιοχή του Σταυρού, από την κάτω πλευρά προς Σουβάλα. Να σημειώσουμε ότι στην Παλιαχώρα γίνεται το πανηγύρι της εκκλησίας, η δεύτερη στους Αγίους και η τρίτη φωτιά στο ρέμα της Βαγίας, σε μια μικρή έκταση με καλαμιές. Η πιο μεγάλη πυρκαγιά ήταν αυτή στην περιοχή των Αγίων, όπου υπάρχουν εκτιμήσεις για πέντε πευκόφυτα στρέμματα καμένης έκτασης, στη Σουβάλα, σύμφωνα πάντα με εκτιμήσεις, η καμένη έκταση δεν ξεπέρασε το μισό στρέμμα, ενώ στην Βαγία η φωτιά περιορίστηκε σε μία μικρή έκταση με καλαμιές. Να διευκρινίσουμε ότι η συγκεκριμένη εστία σβήστηκε από πολίτες, πριν προλάβει να επέμβει η Πυροσβεστική. Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά τέθηκε στην Σουβάλα και στους Αγίους μετά τις 7 το πρωί.

Τέλος, σε όλα αυτά δεν θα πρέπει να παραβλέψουμε την προσπάθεια των κατοίκων που βοήθησαν με κάθε τρόπο. Για τις πυρκαγιές, δηλώσεις στο Aegina Portal που θα μεταδοθούν λίγο αργότερα, έκανε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png