Ο κ. Μανώλης Λεούσης απαντά σε καταγγελία για το έργο των τσιμεντοστρώσεων στην Βαγία.


Την τελευταία εβδομάδα στην Αίγινα έχει ξεκινήσει το έργο "Τσιμεντόστρωση δημοτικών δρόμων του Δήμου Αίγινας" (Μπορείτε να δείτε το αναλυτικό ρεπορτάζ για τις αποφάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο εδώ). Το έργο περιλαμβάνει τσιμεντοστρώσεις σε όλες τις Κοινότητες της Αίγινας και πιο συγκεκριμένα 13 στην Κοινότητα Αίγινας, 6 στην Κοινότητα Μεσαγρού, 5 στην Κοινότητα Πέρδικας, 9 στην Κοινότητα Κυψέλης και 8 στην Κοινότητα Βαθέος. Το συνολικό έργο είναι προϋπολογισμού 344.085 ευρώ με ΦΠΑ 24%.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με κ. Μανώλη Λεούση.



Από από τα σημεία της Κοινότητας του Μεσαγρού, δύο σημεία βρίσκονται στην περιοχή της Βαγίας. Το πρώτο στην οδό Καλαβρού κάλυψης 350 τ.μ. και το δεύτερο στην οδό Φερία 171 τ.μ. Χθες το βράδυ το Aegina Portal δέχθηκε ανώνυμη καταγγελία, σύμφωνα με την οποία ο πρόεδρος της Κοινότητας Μανώλης Λεούσης, "σπαταλά τους πόρους της τσιμεντοποίησης των οδών για καθαρά προσωπικό όφελος" και πως "ρίχνει καινούργια μπετά στο δρόμο του εστιατορίου του "Πανόραμα", ο οποίος δρόμος δεν είχε κανένα πρόβλημα, αδιαφορώντας για τους υπόλοιπους δημότες, που πραγματικά ζουν σε δρόμους που έχουν ανάγκη επισκευής".

Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Μανώλης Λεούσης, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, είπε ότι το επίμαχο σημείο αφορά την οδό Κάλαβρου, που στην λίστα της προμέτρισης, φαίνεται ότι είναι 350 τ.μ. Είπε ότι από αυτά τα 300 τ.μ. έχουν στρωθεί κανονικά και ότι ένα τμήμα 40 τ.μ. μέτρων θα καλύψει μία πολύ επικίνδυνη κατηφόρα στην οποία έχουν σημειωθεί πολλά τροχαία ατυχήματα, έχει πολύ μεγάλη κίνηση την καλοκαιρινή περίοδο, οδηγεί σε μία παραθαλάσσια περιοχή με μεγάλη επισκεψημότητα, σε ένα ξενοδοχείο που εξυπηρετεί πολλούς τουρίστες το καλοκαίρι, αλλά εξυπηρετεί και 37 οικογένειες στην περιοχή, ενώ λόγω της κακής κατάστασης του δρόμου, δημιουργούνται προβλήματα σε ιδιωτικά αυτοκίνητα και ταξί. Αυτό το σημείο βρίσκεται πενήντα μέτρα από το κατάστημά του, όπως εξήγησε. Πρόκειται ουσιαστικά για το δρόμο μία διασταύρωσης με τον κεντρικό, που ο ίδιος λόγω της κατάστασής του τον χαρακτήρισε καρμανιόλα.

Στην ερώτηση αν η υλοποίηση του έργου γίνεται σύμφωνα με την μελέτη, είπε ότι η τσιμεντόστρωση γίνεται κανονικά σύμφωνα με την μελέτη και ότι η τσιμεντόστρωση δεν αφορά το κατάστημά του. Μάλιστα είπε ότι λόγω της θέσης του, ως πρόεδρος της Κοινότητας θα παραθέσει όλα τα διαθέσιμα στοιχεία στο Δημοτικό Συμβούλιο. Επίσης, τόνισε ότι η εκτέλεση του έργου, ήδη έχει ελεγχθεί από μηχανικούς τη Περιφέρειας.

Να σημειώσουμε ότι το έργο ελέγχεται από την επιτροπή παρακολούθησης του έργου, που αποτελείται από δύο υπαλλήλους της τεχνικής υπηρεσίας της περιφέρειας και ένα υπάλληλο της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου Αίγινας. Επίσης, το έργο ελέγχεται και από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη (ο οποίος μίλησε επίσης στο Aegina Portal) αλλά και από τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά.

Τέλος, ο κ. Μανώλης Λεούσης σημείωσε ότι η μοναδική αλλαγή που έχει γίνει, σύμφωνα με σχετική απόφαση της Κοινότητας, είναι αυτή της οδού Φερίας που κάλυπτε 171 τ.μ. Από αυτά ένα μέρος χρησιμοποιήθηκε σε σημείο του σχολείου του Μεσαγρού, όπου οι γονείς αφήνουν τα παιδιά τους και στις βροχοπτώσεις λιμνάσουν νερά και η τσιμεντόστρωση ήταν επικτακτική. Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Λεούση στο podcast που συνοδεύει το κείμενο.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png