Έλεγχος για κατανάλωση αλκοόλ στην παραλία της Αίγινας.


Δεν ήταν λίγοι οι οδηγοί που υποβλήθηκαν σε αλκοτέστ χθες το βράδυ λίγο μετά το 01:00 π.μ. στην παραλία της Αίγινας. Συνεργείο από το Αστυνομικό Τμήμα σταματούσε για έλεγχο τους διερχόμενους οδηγούς, απέναντι από το σταθμό των ταξί. Η εικόνα γνώριμη και η διαδικασία γνωστή, ακόμη και για αυτούς που δεν έχουν βρεθεί ποτέ πριν σε παρόμοιο έλεγχο. Όπως μας ενημέρωσε το αρμόδιο όργανο, η παραβατικότητα στους ελέγχους που γίνονται για μέθη στην Αίγινα φτάνουν το 25 -30% και αυτό το ποσοστό εξαρτάται κυρίως από την περίοδο που γίνονται αυτοί οι έλεγχοι. Οι πιο συχνές μέρες που οι οδηγοί του νησιού είναι πιθανών να βρεθούν αντιμέτωποι με ένα αλκοτέστ είναι η Παρασκευή και το Σάββατο.

Προφανώς η οδηγική ασφάλεια πρέπει να είναι προτεραιότητα και ανεξάρτητα από τις κυρώσεις μπροστά στις οποίες θα βρεθεί ένας οδηγός που έχει ξεπεράσει το επιτρεπτό όριο, η συμπεριφορά στην εξίσωση ποτό και οδήγηση, σχετίζεται κυρίως με την κατανόηση των προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν και πάνω από όλα την ενημέρωση. Μία εξαιρετική πρωτοβουλία για το σκοπό αυτό ήταν το "Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα", ένα event που έγινε το καλοκαίρι και είχε ως στόχο να ενημερώσει τους νέους του νησιού με κεντρικό μήνυμα: "Όλοι διασκεδάζουν, ΕΝΑΣ δεν πίνει, Ο ΟΔΗΓΟΣ της παρέας".


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png