Τέσσερα περιστατικά προσάραξης σκαφών αντιμετώπισε το Λιμεναρχείο Αίγινας το τελευταίο 24ωρο.


Χθες το βράδυ το λιμεναρχείο Αίγινας ενημερώθηκε για την προσάραξη σε αβαθή του σκάφους Ε/Π-Τ/Ρ "Κωνσταντίνος 14" Ν.Π. 11207, στο οποίο επέβαιναν τέσσερις αλλοδαποί. Το περιστατικό σημειώθηκε στην περιοχή Απόνησος στο Αγκίστρι. Για την αντιμετώπιση του περιστατικού απέπλευσε το σκάφος "Μαλτέζος Ι".

Απόσπασμα εκπομπής από το Ενημερωτικό Δελτίο στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Το δεύτερο περιστατικό αφορούσε το σκάφος Ε/Π-Τ/Ρ Ξενία Ν.Π. 7134, επίσης στην περιοχή Απόνησος στο Αγκίστρι. Στο σημείο του συμβάντος έσπευσε στέλεχος της Λιμενικής Αρχής Αγκιστρίου με ιδιωτικό σκάφος, όπου διαπίστωσε ότι οι δέκα αλλοδαποί επιβαίνοντες του σκάφους είχαν αποβιβαστεί στην ακτή.

Το τρίτο περιστατικό αφορούσε την προσάραξη του σκάφους Ε/Π-Τ/Ρ "Άνδρος" Ν.Π. 10941 με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες, το χθες το μεσημέρι στην περιοχή του λιμένα της Πέρδικας. Στο σημείο του συμβάντος έφτασε το σκάφος Μαλτέζος Ι, στο οποίο επέβαινε στέλεχος της οικείας Λιμενικής Αρχής, ενώ το "Άνδρος" αποκολλήθηκε και κατέπλευσε αυτοδύναμα στον λιμένα Πέρδικας, όπου προσδέθηκε με ασφάλεια.

Τέλος, χθες το μεσημέρι το Λιμεναρχείο Αίγινας ενημερώθηκε για την προσάραξη του σκάφους Ε/Π-Τ/Ρ "Ερατώ" Ν.Π. 11047, με πέντε αλλοδαπούς επιβαίνοντες, στην περιοχή λιμένα του Λεοντίου. Στο σημείο έσπευσαν το Ε/Π-Κ/Δ σκάφος "Μαλτέζος Ι" το "Αστροπελέκι" με τη συνδρομή των οποίων το "Ερατώ"αποκολλήθηκε και προσέδεσε με ασφάλεια στο ναυπηγείο "Κανόνης".

Και για τις τρεις περιπτώσεις από το Λιμεναρχείο Αίγινας, που διενεργεί την προανάκριση για τα περιστατικά, απαγορεύτηκε ο απόπλου των σκαφών, μέχρι επιθεώρησης και προσκόμισης βεβαιωτικού της αξιοπλοΐας τους από το νηογνώμονα που τα παρακολουθεί. Από τα περιστατικά δεν αναφέρθηκε τραυματισμός και δε διαπιστώθηκε θαλάσσια ρύπανση.
Με πληροφορίες από το Γραφείο Τύπου του Λιμενικού Σώματος.