Η Αίγινα συμμετέχει στην 13η Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα.


Οι εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. με τον κ. Φίλιππο Αντωνίου, ο οποίος είναι ο υπεύθυνος της καμπάνιας για την Αίγινα, βρίσκονται στο πεζοδρόμιο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα για να ενημερώσουν σχετικά με τους σοβαρούς κινδύνους, που εγκυμονεί η κατανάλωση αλκοόλ σε σχέση με την οδήγηση και να ενθαρρύνουν τους νεαρούς επισκέπτες του περιπτέρου που έχει στηθεί εκεί, να επιλέξουν τον "Οδηγό της Παρέας", που θα οδηγήσει με ασφάλεια πίσω την παρέα του.

Το μήνυμα της βραδιάς είναι: "Όλοι διασκεδάζουν, ένας δεν πίνει… ο οδηγός της παρέας", ο οποίος εάν τηρήσει την υπόσχεσή του και δεν καταναλώσει αλκοόλ επιβραβεύεται με αναμνηστικά δώρα. Την δράση στηρίζει το δήμος της Αίγινας. Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς βρισκόταν από νωρίς στο περίπτερο, που στήθηκε σήμερα το βράδυ, για το σκοπό αυτό μπροστά από την Εθνική Τράπεζα στην παραλία της Αίγινας.

Στην δράση συμμετέχουν ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αίγινας κ. Στέλιος Θεριανός, η αντιδήμαρχοι κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης και Αντώνης Μούρτζης, η γραμματέας του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μαίρη Κουκούλη, ο Γενικός Γραμματέας της Επαγγελματικής Ένωσης κ. Νίκος Δρίτσας, αξιωματικοί από το Αστυνομικό Τμήμα Αίγινας και εθελοντές που θα μεταφέρουν το μήνυμα ότι: "το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί". Η ενέργεια πραγματοποιείται από το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) "Πάνος Μυλωνάς", ταυτόχρονα με την μεγάλη Πανευρωπαϊκή διοργάνωση, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση κοινού και οδηγών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, συμμετέχοντας ενεργά στην καμπάνια, θα επισκεφθεί μαζί με τους εθελοντές του Ι.Ο.ΑΣ. τα cafe και τα καταστήματα διασκέδασης, για να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους κατοίκους του νησιού, ότι " το αλκοόλ και η οδήγηση δεν πάνε μαζί".

Περισσότεροι από 2.500 νέοι οδηγοί παίρνουν κάθε χρόνο μέρος στην «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» του Ι.Ο.ΑΣ. "Πάνος Μυλωνάς", μία βραδιά-θεσμό, όπου πολίτες και φορείς σε όλη την Ελλάδα ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ι.Ο.ΑΣ. και αναλαμβάνουν δράση για την προστασία της ζωής και των νέων ανθρώπων στους δρόμους της χώρας. Στην δράση συμμετέχουν 32 πόλεις της Ελλάδας.