Δράση για την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, από τον Σύλλογο Γυναικών Αίγινας.


Σήμερα 25 Οκτωβρίου είναι η παγκόσμια ημέρα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού και Σύλλογος Γυναικών Αίγινας με μία εντυπωσιακή δράση, στην παραλία, στο κτήριο του παλαιού δημαρχείου της Αίγινας, θέλησε να επικοινωνήσει την σπουδαιότητα του μηνύματος για την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού. Έτσι, η μπροστινή πλευρά του κτηρίου φωτίστηκε στο ροζ χρώμα, με απεικονίσεις δύο ροζ φιόγκων, τα γνωστά pink ribbons τα οποία αποτελούν το σήμα πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

Στο Aegina Portal για την σημασία αυτού του μηνύματος, της δράσης και συνολικά της έγκαιρης διάγνωσης του καρκίνου του μαστού, μίλησαν στο Aegina Portal η πρόεδρος του συλλόγου κυρία Φλώρα Αλυφαντή και η αντιπρόεδρος κυρία Ολυμπία Χαλδαίου. Στην δράση συμμετείχε η δημοτική σύμβουλος κ. Μαίρη Κουκούλη, καθώς και άλλα μέλη του συλλόγου, που μοίρασαν έντυπο ενημερωτικό υλικό.

Η κυρία Αλυφαντή ευχαρίστησε τον δήμαρχο Αίγινας κ. Γιάννη Ζορμπά για την υποστήριξη και τον κ. Φίλιππο Τζίτζη, καθώς η δράση περιλαμβάνει και έναν αγώνα μπάσκετ που διοργανώνει ο Παναιγιναϊκός αύριο στις 15:00, αλλά και τους συλλόγους Άλμα Ζωής και Κ.Ε.Φ.Ι. για την παροχή του έντυπου υλικού.