"Πράξη κατά της Αίγινας και των κατοίκων της", ο εμπρησμός των κάδων.


Ανάστατοι είναι οι κάτοικοι του νησιού, μετά την δημοσίευση του ρεπορτάζ για τον πολλαπλό εμπρησμό κάδων της Υπηρεσίας Καθαριότητας τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 2 Νοεμβρίου. Κάτοικοι του νησιού με τους οποίους συζητήσαμε, θεωρούν τον εμπρησμό των κάδων μία πράξη του στρέφεται κατά της Αίγινας και των κατοίκων της, ειδικά σε μία περίοδο που η νέα δημοτική αρχή έχει αναλάβει πρωτοβουλίες, μέσα σε ένα δύσκολο περιβάλλον, προκειμένου να οργανώσει την καθαριότητα, την αποκομιδή των απορριμάτων.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



"Δεν καταλαβαίνω. Είναι ανεξήγητο για μένα", είπε ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal. "Πιστεύω δεν είναι ότι ένα παιδί θύμωσε ή ήπιε ένα ποτήρι παραπάνω και πήγε και έκαψε έναν κάδο. Θα μπορούσα να το πιστέψω εάν δεν υπήρχαν οχτώ σημεία διαφορετικά, με δέκα κάδους που κάηκαν. Αυτό ήταν... τι να σας πω. Δεν θέλω να το επεκτείνω. Είναι ένα πράγμα για το οποίου δεν καταλαβαίνω το σκοπό. Ποιος είναι ο σκοπός αυτού του πράγματος; Δηλαδή τι; θέλουμε να κάνουμε κακό που στην Αίγινα, στον εαυτό μας, στον κόσμο;"

Ο κύριος Πτερούδης συμφώνησε με την άποψη ότι είναι μία πράξη κατά της Αίγινας και των κατοίκων της. Μάλιστα αναφέρθηκε στο κάψιμο των κάδων της ανακύκλωσης σημειώνοντας ότι: "επειδή είναι προ των πυλών να ξεκινήσει η ανακύκλωση, τι κάνουμε τώρα; Ξέρω κι εγώ, τι να πω; Δεν το έχω καταλάβει;"

Η πρόσφατη φωτογραφία από το ρεπορτάζ του Aegina Portal, είναι από την περιοχή της Αύρας. Δείχνει το κακό που θα μπορούσε να έχει συμβεί, ξημερώματα Σαββάτου, με τα αυτοκίνητα παρκαρισμένα τριγύρω και την φωτιά να έχει μεταδοθεί για κάποια μέτρα στα δέντρα της περιοχής. Ο κάδος ανακύκλωσης κάηκε ολοσχερώς. Έχει μείνει μόνο το μεταλλικό του πλαίσιο.

Ο αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών κ. Δημήτρης Καραγιάννης, ανεβάζει την ζημιά που υπέστη ο δήμος της Αίγινας σε κάδους σε έντεκα, ενώ επισήμανε ότι τα σημεία στα οποία έγιναν οι εμπρησμοί ήταν εννέα.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png