Συζήτηση για τα προβλήματα της κεντρικής δεξαμενής στο Λεόντι.


Η συζήτηση ενός εκ των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ανέδειξε ένα σοβαρό πρόβλημα το οποίο μέχρι εκείνη την στιγμή, τουλάχιστον, ήταν άγνωστο. Πριν την συζήτηση του θέματος, μία σχετική ερώτηση από τον δημοτικό σύμβουλο κ. Νίκο Πούντο και μία ερώτηση του Aegina Portal, προερχόμενη από στοιχεία του ρεπορτάζ, έτυχαν απαντήσεων από τον αντιδήμαρχο κ. Αντώνη Μούρτζη και τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά αντίστοιχα.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Νίκος Πούντος ρώτησε αν η κατασκευή τόσο της δεξαμενής, όσο και του εσωτερικού δικτύου των "χερσαίων έργων" είναι αυτή που επιθυμεί ο δήμος και εάν η Υπηρεσία Ύδρευσης έχει εκφράσει γνώμη για το έργο, εάν δηλαδή υπάρχουν ελαττώματα ή αδυναμίες. Ο κύριος Αντώνης Μούρτζης απάντησε ότι υπάρχουν κάποια προβλήματα και ότι ο κατασκευαστής έχει ενημερωθεί σχετικά και πως "υποσχέθηκε ότι θα έρθει να το φτιάξει", όπως είπε. Σε επόμενη ερώτηση του κυρίου Πούντου, εάν δηλαδή υπάρχουν διαρροές στην δεξαμενή και εάν αυτά τα προβλήματα είναι σοβαρά, ο κύριος Αντώνης Μούρτζης απάντησε ότι δεν είναι πολύ σοβαρά, αλλά πρέπει να φτιαχτούν και συμπλήρωσε ότι το έργο δεν έχει παραληφθεί.

Στην ερώτηση του Aegina Portal ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς απάντησε, ότι για το νερό στον Μεσαγρό έχουν γίνει πολλά παράπονα και στον ίδιο και ότι υπάρχει ένα πρόβλημα με τις δεξαμενές και πιο συγκεκριμένα τους ηλεκτρολογικούς πίνακες, το οποίο πιστεύει ότι πολύ σύντομα θα αποκατασταθεί και θα είναι εφικτή η μεταφορά του νερού και στον Μεσαγρό. [UPD] α σημειώσουμε ότι εκ παραδρομής στην αρχική δημοσίευση, είχαν συνδεθεί τα προβλήματα της κεντρικής δεξαμενής, με τα προβλήματα στην υδροδότηση του Μεσαγρού.

Το ζήτημα συζητήθηκε εκτενέστερα σε ένα θέμα που αφορούσε το έργο, όχι όμως το ζήτημα της λειτουργίας του, αλλά τον ορισμό ενός μέλους για την οριστική παραλαβή του. Ήταν περισσότερο μία "εσωτερική συζήτηση", με αρκετά υπονοούμενα, που δεν έκανε κανέναν σοφότερο για την περιγραφή των προβλημάτων του έργου. Το μόνο που έγινε κατανοητό ήταν ότι ένα σύγχρονο και ολοκαίνουργιο έργο έχει προβλήματα. Προβλήματα που μέχρι τότε δεν είχαν αναφερθεί, ούτε βέβαια προεκλογικά, αλλά ούτε και στην συνέχεια κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Προβλήματα, ακόμη και σε ένα καινούργιο έργο, είναι λογικό να εντοπίζονται. Αυτό που δημιουργεί προβληματισμό είναι ότι ποτέ μέχρι εκείνη την στιγμή δεν είχαν αναφερθεί.

Τον Φεβρουάριο του προηγούμενου έτους η γενική δοκιμή στη μεγάλη δεξαμενή δεν είχε καταδείξει κάποιο πρόβλημα στην κεντρική δεξαμενή. Τουλάχιστον κάτι τέτοιο δεν είχε ανακοινωθεί ποτέ. Μάλιστα στις 14 Φεβρουαρίου 2018 πραγματοποιήθηκε μία επιτυχημένη μεταφορά 200 κυβικών νερού στην δεξαμενή της Αφαίας στην Αγία Μαρίνα. Η μεγάλη δεξαμενή λειτούργησε το καλοκαίρι του 2018, ενώ την επόμενη περίοδο έτρεξε και διαγωνισμός (προκάλεσε τότε αρκετές αντιδράσεις) για την στελέχωση της λειτουργίας της.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png