Ο κ. Νίκος Πτερούδης για την εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας, τα πρόστιμα και τον σχεδιασμό της υπηρεσίας για το επόμενο διάστημα.


Σε λίγες ημέρες ξεκινά η εφαρμογή του Κανονισμού Καθαριότητας της Υπηρεσίας Καθαριότητας του Δήμου Αίγινας, ο οποίος προβλέπει πρόστιμα για όσους κάνουν μία σειρά από παραβάσεις, όπως για παράδειγμα να πετούν σακούλες απορριμάτων εκτός των κάδων, να πετούν κλαδέματα και ογκώδη όπως έπιπλα ή στρώματα, να τοποθετούν σάκους στα δέντρα, να πετούν σακούλες με μπάζα κτλ. Η εφαρμογή του κανονισμού καθαριότητας, που αναθεωρημένος ψηφίστηκε το 2016 από το δημοτικό συμβούλιο, προβλέπει για τις παραπάνω παραβάσεις πρόστιμα από 50 έως 350 ευρώ, ενώ για άλλου τύπου παραβάσεις όπως την απόρριψη οργανωτικών απορριμάτων στα ρέματα 1.000 ευρώ.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal είπε ότι: "Μετά από σχεδόν τρεις μήνες αρκετά μεγάλης προσπάθειας, το νησί μας είναι σε καλό επίπεδο καθαριότητας. Δεν λέω ότι είναι το τέλειο, αλλά είναι αρκετά καλό το επίπεδο της καθαριότητας. Εκτός από το 15516 που δούλεψε αρκετά καλά και έχει μία επιτυχία γύρω στο 70% νομίζω, πολλοί ακόμη άνθρωποι ίσως δεν έχουν φτάσει στο σημείο να σκεφτούν ότι υπάρχει αξιοπιστία από τον δήμο, τα βγάζουν μόνοι τους έξω ή τα πετούν κοντά στους κάδους. Υπάρχουν βέβαια και τα οργανωμένα συνεργεία. Δεν θέλω να αναφέρω ποιος και ποιοι, υπάρχουν αρκετά όμως τέτοια συνεργεία, που με αμοιβή μαζεύουν πράγματα και πηγαίνουν και μας "στολίζουν" τους κάδους".

Ο κύριος Πτερούδης εξήγγειλε την έναρξη αστυνόμευσης για την εφαρμογή του κανονισμού, η οποία θα γίνεται από περιπολικό του Αστυνομικού Τμήματος Αίγινας, μαζί με εντεταλμένο υπάλληλο του Δήμου Αίγινας. "Δεν θέλουμε να πάμε σε πρόστιμα, θέλουμε να πάμε σε νουθεσία", επισήμανε ο κ. Πτερούδης. "Θα έχουμε ενίσχυση του μηχανολογικού μας εξοπλισμού από τον επόμενο χρόνο και θα είμαστε καλύτερα".

Ακολούθως ανέφερε ένα παράδειγμα από την σημερινή ημέρα. Ο επόπτης καθαριότητας έχει επισημάνει 11 στρώματα σε διάφορα σημεία της Αίγινας, τα οποία θα μαζευτούν μέχρι το μεσημέρι και εξήγησε ότι είναι κρίμα που αυτοί οι άνθρωποι δεν επικοινώνησαν με το 15516 για να τα μαζέψει ο δήμος.

"Θέλω να ελπίσω ότι δεν θα βάλουμε ούτε ένα πρόστιμο, αλλά δυστυχώς φοβάμαι, ότι δεν θα αντέξουμε και κυρίως τους εργολάβους, οι οποίοι ασύστολα πετούν οτιδήποτε,οπουδήποτε. Θα διαχειριστούμε και τα ογκώδη και τα κλαδιά - κλαδέματα και τα μικρομπάζα, τα οποία βέβαια τα έχουμε παραμελήσει λίγο, αλλά θα τα διαχειριστούμε όπως πρέπει από την ερχόμενη εβδομάδα. Εκείνο που περιμένουμε σοβαρά, είναι πλέον να φτάσουμε σε μία πολύ καλή ανακύκλωση. Αυτό θα το κάνουμε από το τέλος του χρόνου ή αρχές του επόμενου χρόνου", είπε ο κ. Πτερούδης.

Στην συνέχεια είπε για την αγορά των 150 νέων, πλαστικών κάδων απορριμμάτων, που θα αντικαταστήσουν έναν μέρος των παλιών, τους νέους κάδους ανακύκλωσης που θα τοποθετηθούν και εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα ο δήμος της Αίγινας να ξεπεράσει και πάλι τον μέσο όρο ανακύκλωσης της χώρας, όπως είχε κάνει και παλαιότερα.

Οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να επικοινωνούν στον τηλεφωνικό αριθμό 15516 για την αποκομιδή ογκωδών αντικειμένων, κλαδεμάτων και για άλλες παρόμοιες ανάγκες αποκομιδής, τις ώρες λειτουργίας του Δήμου Αίγινας.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε τον Κανονισμό Καθαριότητα του Δήμου Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png