"Ξύπνησε" ιστορικές μνήμες, ο πυρρίχιος στο προαύλιο της Μητρόπολης.


Συγκίνησε το κοινό της Αίγινας η παρουσίαση ποντιακών χορών, από τον Σύνδεσμο Ποντιακών Σωματείων Νοτίου Ελλάδος και Νήσων, στο πλαίσιο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Αίγινα για τα 100 χρόνια από τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Έτσι, μετά από την ομιλία και το μνημόσυνο, τα μέλη των σωματείων του συνδέσμου, που παραβρέθηκαν στην Αίγινα, παρουσίασαν ποντιακούς χορούς υπό τη συνοδεία ποντιακής λύρας.

Μάλιστα, μετά τον Πυρρίχιο που εντυπωσίασε το κοινό, κάτοικοι του νησιού που παρακολουθούσαν την εκδήλωση μπήκαν και εκείνοι στο χορό, προκαλώντας την συγκίνηση και τον ενθουσιασμό.

Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Αίγινας κυρία Ολυμπία Χαλδαίου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο δημοτικός σύμβουλος κ. Παναγιώτης Μαρμαρινός, ο δημοτικός σύμβουλος κύριος Αντώνης Ντελής, ο Λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης, εκπρόσωποι συλλόγων του νησιού και πλήθος πιστών.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση εδώ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png