Ο βουλευτής Α' Πειραιά Δημήτρης Καρύδης για τις ελλείψεις εκπαιδευτικού προσωπικού.

Δελτίο Τύπου
Μεγάλες ελλείψεις  καθηγητών παρουσιάζονται στα Γυμνάσια-Λύκεια-ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ-ΣΕΚ  της περιφέρειας Πειραιά και  Νησιών, δημιουργώντας μεγάλες δυσλειτουργίες στην εκπαιδευτική διαδικασία και ανησυχία στους γονείς και τους μαθητές, ιδιαίτερα της Γ΄ Λυκείου, που προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές εξετάσεις.

Στις 178 σχολικές μονάδες της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης λείπουν πάνω από 200 καθηγητές διαφόρων ειδικοτήτων.

Ενδεικτικά λείπουν :

  • 40 Φιλόλογοι
  • 19 Μαθηματικοί
  • 20 Φυσικοί-Χημικοί- Βιολόγοι
  • 14 Θεολόγοι
  • 34 καθηγητές Γαλλικών
  • 14 καθηγητές Αγγλικών
  • 5 καθηγητές Γερμανικών
  • 10 καθηγητές Ιταλικών

Ειδικότερα  οι ελλείψεις καθηγητών στα νησιά  έχουν ως συνέπεια την μετακίνηση μαθητών της Γ΄Λυκείου στο Πειραιά, προκειμένου να προετοιμαστούν σωστά για τις πανελλαδικές εξετάσεις πράγμα που δημιουργεί σημαντική οικονομική επιβάρυνση στις οικογένειές τους.

Το εξοργιστικό  βέβαια είναι ότι η Διεύθυνση  Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και  οι υπηρεσίες του Υπουργείου Παιδείας είναι γεμάτες από αποσπασμένους καθηγητές που θα έπρεπε να υπηρετούν στις οργανικές τους θέσεις.

Η απαράδεκτη επί  πολλά χρόνια κατάσταση των αποσπάσεων πρέπει να λάβει τέλος και να μην  υπάρχουν καθηγητές δύο ή τριών  ταχυτήτων.

Αποτελεί ιδιαίτερα θετικό μήνυμα ο διάλογος που ξεκίνησε η Υπουργός Παιδείας κα Α. Διαμαντοπούλου με την ΟΛΜΕ και την ΔΟΕ για την άμεση κάλυψη των κενών στις σχολικές μονάδες της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ο δραστικός περιορισμός των αποσπάσεων.

Είναι ένα πρώτο σημαντικό βήμα για να αναβαθμισθεί η δωρεάν Δημόσια εκπαίδευση και να αντιμετωπισθεί η ζοφερή εικόνα που μας κληρονόμησε η απελθούσα κυβέρνηση της Ν.Δ.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png