Επιχείρηση του Λιμεναρχείου Αίγινας για την απομάκρυνση των μεγάλων κορμών, που μετέφεραν τα ρεύματα από τις πλημμύρες στην Κινέτα.


Από το πρωί το πλωτό του Λιμενικού Σώματος στην Αίγινα, με επικεφαλής των λιμενάρχη Αίγινας κ. Αργύρη Φραγκούλη, επιχειρεί ανοιχτά από το λιμάνι προκειμένου να συγκεντρωθούν οι δεκάδες κορμοί, που τα ρεύματα μετέφεραν στην περιοχή ανοιχτά από λιμάνι της Αίγινας. Μία κατάσταση ιδιαίτερα επικίνδυνη για την ασφάλεια των διερχόμενων σκαφών.

Ο λιμενάρχης κ. Αργύρης Φραγκούλης μιλώντας στο Aegina Portal είπε ότι το πλωτό του Λιμενικού Σώματος συλλέγει αυτούς τους κορμούς, προκειμένου να αποκατασταθεί η ασφαλής διέλευση των σκαφών από την περιοχή. Υπολογίζει αυτούς τους κορμούς γύρω στους πενήντα.

Μάλιστα, ο πρόεδρος των επαγγελματιών αλιέων Αίγινας κύριος Χρήστος Χιώτης, συμμετείχε στην επιχείρηση της απομάκρυνσης με το σκάφος του και όπως μπορείτε να δείτε στο video οι κορμοί που μεταφέρει είναι πολλοί μεγάλοι σε μήκος.

Όπως ακριβώς μετά την ολέθρια πυρκαγιά στο Μάτι και την Κινέτα, τόνοι από τα αποκαΐδια που έφεραν τα θαλάσσια ρεύματα από τις μεγάλες φωτιές της Αττικής περισυνελέγησαν τον Σεπτέμβριο του 2018 στο κεντρικό λιμάνι της Αίγινας, έτσι και σήμερα, λίγες μόλις ημέρες μετά τις καταστροφικές πλημμύρες στην Κινέτα, τα θαλάσσια ρεύματα μετέφεραν δεκάδες μεγάλους κορμούς στην θαλάσσια περιοχή μπροστά το λιμάνι της Αίγινας.

Οι κορμοί είναι μεγάλοι σε μέγεθος. Έτσι, αφού μεταφερθούν στην ξηρά τεμαχίζονται για να απομακρυνθούν.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png