Η πρόταση του Φίλιππου Τζίτζη, για τα 100 έτη από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου.


Την πρότασή του, το 2020 να είναι έτος Αγίου Νεκταρίου για την Αίγινα, καθώς συμπληρώνονται εκατό χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, υπέβαλε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Φίλιππος Τζίτζης. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τζίτζης είπε: "Θέλω να κάνω πρόταση στο Δημοτικό Συμβούλιο, το 2020 να είναι έτος Αγίου Νεκταρίου στην Αίγινα. Συμπληρώνονται 100 χρόνια από την κοίμηση του Αγίου Νεκταρίου, του αγίου της Αίγινας, το αγίου όλου του κόσμου. Έρχονται τουρίστες, επισκέπτες, προσκυνητές, από την Ρουμανία, την Ρωσία και όλο τον κόσμο και να κορυφωθεί τον Νοέμβριο του 2020".

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Ο κύριος Γιάννης Ζορμπάς απάντησε ότι είναι μία πολύ καλή ιδέα και ότι η διοίκηση οφείλει να συναντηθεί με την Ιερά Μητρόπολη για να ακούσει τη δική της βούληση και τον δικό της προγραμματισμό.

Θα πρέπει να συμπληρώνουμε, ότι η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος έχει αποφασίσει ότι το έτος 2020 να είναι αφιερωμένο στον άγιο Νεκτάριο, Μητροπολίτη Πενταπόλεως,διευθυντή της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής και κτήτορα της ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αιγίνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την κοίμησή του.