Μία εθελοντική δράση, με συμβολικό χαρακτήρα σε ράμπες ΑΜΕΑ, από την Κοινότητα Αίγινας.

 
Μία εθελοντική δράση, τόσο με συμβολικό χαρακτήρα, όσο και ουσιαστικό αποτέλεσμα, πραγματοποίησε χθες η Κοινότητα Αίγινας με την υποστήριξη του Δήμου Αίγινας και του Λιμενικού Ταμείου. Η δράση αφορούσε στην διαγράμμιση και στην συντήρηση ραμπών ΑΜΕΑ, που βρίσκονται σε διάφορα σημεία της παραλίας. Ο κ. Κασιμάκης μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο του Aegina Portal, είπε ότι η δράση που έγινε χθες, αφορούσε σε προγραμματισμένες εργασίες που θα γίνονταν σε έναν μήνα, αλλά με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα ΑΜΕΑ, κάποιες από αυτές τις εργασίες έγιναν χθες συμβολικά, σε συνεργασία με τον Δήμο και το Λιμενικό Ταμείο.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal. Τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Κοινότητας Αίγινας κ. Παναγιώτη Κασιμάκη.



"Κινητοποιήθηκε πολύ γρήγορα και η Τεχνική Υπηρεσία και οι εργάτες της Οδοποιίας. Έδειξαν την ευαισθησία που υπάρχει σ' αυτό κι ο κόσμος και ελπίζουμε αυτό να το εκλάβει ως μία πολύ καλή αρχή", είπε ο κ. Παναγιώτης Κασιμάκης, που αισιοδοξεί ότι λόγω των διαγραμμίσεων οι ράμπες τώρα είναι εμφανείς και δεν θα αποτελούν σημεία για παρκάρισμα οχημάτων.
 
Όπως γνωρίζουν οι κάτοικοι του νησιού, σε αρκετές περιπτώσεις οι ράμπες που έχουν ως στόχο την διευκόλυνση της κυκλοφορίας αναπηρικών αμαξιδίων, δεν είχαν την απαραίτητη σήμανση με αποτέλεσμα να μην γίνονται σεβαστές (ή τουλάχιστον αντιληπτές στη καλύτερη περίπτωση) από κατοίκους, παραθεριστές και επισκέπτες του νησιού.

Πρόκειται για ράμπες που βρίσκονται κατά μήκος της παραλίας και διευκολύνουν την πρόσβαση στον χερσαίο χώρο του λιμανιού. Άλλες ράμπες αφορούν στην προσπέλαση και μετακίνηση των αναπηρικών αμαξιδίων κατά μήκος που μεγάλου πεζοδρομίου που βρίσκονται στα καταστήματα της παραλίας, ενώ κάποιες άλλες την πρόσβαση σε συγκεκριμένα σημεία όπως στον ναό της Παναγίτσας.
 
Η Κοινότητα και ο Δήμος της Αίγινας έδειξε με αυτή την δράση την πρόθεσή της να κινητοποιηθεί, απέναντι σε ένα από τα σημαντικά πρόβλημα του κέντρου. Ο κύριος Κασιμάκης σημείωσε ότι οι δράσεις αυτές θα συνεχιστούν σε Καποδιστιακά κτήρια, κτήρια που στεγάζουν δημόσιες υπηρεσίες κτλ.
 
Και βέβαια όλη αυτή η κινητοποίηση και το ενδιαφέρον της Κοινότητας και όσων την υποστήριξαν, θα ενισχυθεί σημαντικά μόνο εάν ο Δήμος της Αίγινας προχωρήσει σε μία ολοκληρωμένη μελέτη, ώστε να συνδέσει κομβικά σημεία της καθημερινότητας, αλλά και τουριστικού ενδιαφέροντος, μέσω μίας διαδρομής, στην οποία θα είναι εφικτή η μετακίνηση των συνανθρώπων μας με κινητικά προβλήματα και των συνοδών τους.
 
Ο πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Κασιμάκης με Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Κοινότητα, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν: "τον Δήμαρχο κ. Ιωάννη Ζορμπά, τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων κ. Δημήτριο Καραγιάννη και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Γεώργιο Σκαλτσίωτη για την άμεση ανταπόκριση και την παροχή των υλικών, καθώς και την πολύτιμη βοήθεια των Συμβούλων της Κοινότητας για την διεκπεραίωση αυτής της προσπάθειας. Στο πλευρό μας για άλλη μια φορά, αναφέρει ο κ. Κασιμάκης, η Αντιπεριφερειάρχης Νήσων κ. Βάσω Θεοδωρακοπούλου Μπόγρη, δείχνοντας την ευαισθησία της στα θέματα ανθρώπινου παράγοντα καθώς και την υποστήριξή της στις δράσεις του Δήμου και της Κοινότητας".
 
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png