Το έργο της νέας πτέρυγας του Μουσείου "Χρήστου Καπράλου" στην Αίγινα, συζητήθηκε στην συνάντηση του κ. Γιώργου Πατούλη με την κ. Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα.


Την Τρίτη ο Περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης συναντήθηκε με τη Διευθύντρια της Εθνικής Πινακοθήκης κ. Μαρίνα Λαμπράκη-Πλάκα, στα γραφεία της Περιφέρειας. Στη συνάντηση συμμετείχε και η Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού Ε. Δουνδουλάκη. Σύμφωνα με το Δελτίο Τύπου της Περιφέρειας, στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκε το έργο της νέας πτέρυγας του Μουσείου "Χρήστου Καπράλου" στην Αίγινα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Αττικής, το οποίο θα στεγάσει το σπουδαίο έργο του μεγάλου γλύπτη Χρήστου Καπράλου και την αίθουσα των τριών καλλιτεχνών φίλων της Αίγινας, του Καπράλου, του Μόραλη και του Νικολάου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Όπως επισημάνθηκε οι μελέτες για τη δρομολόγηση του έργου είναι έτοιμες και σε αυτό πλαίσιο τονίστηκε από τον Περιφερειάρχη πως θα επισπευσθούν οι διαδικασίες, προκειμένου να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του έργου.

"Θα εστιάσουμε στην άμεση έναρξη των εργασιών αυτού του σημαντικού έργου το οποίο θα συμβάλλει ουσιαστικά στην πολιτιστική και τουριστική προβολή της Αίγινας, προσελκύοντας το ενδιαφέρον των επισκεπτών", ανέφερε ο κ. Πατούλης", ανέφερε σε δήλωσή του ο κ. Γιώργος Πατούλης.

Η κα Λαμπράκη-Πλάκα ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για το ενδιαφέρον να προχωρήσουν με ταχείς ρυθμούς οι διαδικασίες, υπογραμμίζοντας τη σημασία του για την ανάδειξη του νησιού. Παράλληλα συζητήθηκαν θέματα που σχετίζονται με τις δραστηριότητες και τα μελλοντικά σχέδια της Εθνικής Πινακοθήκης και τα οποία θα αναδείξουν το πολιτιστικό πρόσωπο της Αττικής, αναφέρει το Δελτιό Τύπου της Περιφέρειας.

Να υπενθυμήσουμε ότι τον Ιούλιο του 2014 το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, αποφάσισε την υπογραφή Προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Αττικής, του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και της Εθνικής Πινακοθήκης - Μουσείο Αλ. Σούτσου, για την κατασκευή της νέας πτέρυγας του Μουσείου Καπράλου στην Αίγινα, συνολικού προϋπολογισμού 3.700.000 ευρώ που θα χρηματοδοτείται από πόρους της Περιφέρειας Αττικής.

Το έργο αφορά στην ανέγερση της Νέας πτέρυγας του Μουσείου Καπράλου, σε οικόπεδο παρακείμενο του υπάρχοντος Μουσείου - Εργαστηρίου του μεγάλου γλύπτη, συνολικού εμβαδού 2.682,56μ2, στη θέση «Πλακάκια» της Αίγινας, συνολικής δόμησης 1072,79μ2.

Στην νέα πτέρυγα του Μουσείου θα εκτεθούν τα μνημειακά γλυπτά του Καπράλου, τα ξύλινα αετώματα που εμπνέονται από την Ολυμπία, τα χάλκινα, τα ζωγραφικά και βιτρίνες με τερακότες.

Στόχος του έργου είναι η ενίσχυση της τουριστικής και πολιτιστικής ανάπτυξης της Αίγινας και της ευρύτερης περιοχής με την στέγαση στη νέα πτέρυγα του μουσείου των 500 έργων του γλύπτη Χρήστου Καπράλου, που εμπνέονται δημιουργικά από την Αρχαιότητα, και τα οποία μαζί με άλλα 2000 μικρογλυπτά, σχέδια, πίνακες, τερακότες και κεραμικά, αναδεικνύουν την πολιτιστική μας κληρονομιά, ανέφερε σε σχετική ανακοίνωσή της τότε η Περιφέρεια.

Το Νοέμβριο του 2018 η κυρία Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, είχε υποδεχθεί στο Μουσείο Χρήστου Καπράλου στην Αίγινα, την τότε Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στο νησί. Σε αυτή την συνάντηση είχε επίσης συζητηθεί το ζήτημα του έργου της νέας πτέρυγας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png