Καθαρίστηκε και βάφτηκε η Πλατεία Εθνεγερσίας, ανακατασκευή στις δημόσιες τουαλέτες εξήγγειλε ο κ. Νίκος Πτερούδης.

 
Η Πλατεία Εθνεγερσίας αποτελεί ένα από τα κεντρικότερα σημεία του νησιού, που ωστόσο έχει χάσει το ρόλο της και την σύνδεσή της με την καθημερινότητα των κατοίκων της Αίγινας. Έχει περάσει μεγάλες περιόδους εγκατάλειψης, τα προβλήματα της έχουν αναδειχθεί κατά καιρούς μέσα από το ρεπορτάζ, από τα παράπονα του κόσμου, των περιοίκων, αλλά και τις ερωτήσεις δημοτικών συμβούλων για την τύχη της. Μάλιστα η έναρξη των περισσοτέρων νέων δημοτικών διοικήσεων του νησιού, έφερνε και τις αντίστοιχες εθελοντικές δράσεις καλλωπισμού της πλατείας, που μερικούς μήνες αργότερα βυθίζονταν στην εγκατάλειψη και την φθορά.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Τις προηγούμενες ημέρες ο δήμος της Αίγινας προχώρησε σε εργασίες για τον καθαρισμό, το κλάδεμα και το βάψιμο της πλατείας. Σε επικοινωνία με τον κ. αντιδήμαρχο κ. Δημήτρη Καραγιάννη επισήμανε ότι ήταν μία προσπάθεια συνολικά από τις υπηρεσίες του δήμου και το Λιμενικό Ταμείο. Την επιμέλεια είχε ο κ. Γιώργος Καρύδης. Σημείωσε επίσης ότι θα αποκατασταθούν κάποια κιγκλιδώματα και ότι η φροντίδα της πλατείας θα συνεχιστεί. Αυτή ήταν και η εικόνα που μετέφερε ο κ. Νίκος Πτερούδης, μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal.
 
Στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου που έγινε στις 26 Νοεμβρίου ο κ. Φίλιππος Τζίτζης είχε υποβάλει ερώτηση για την λειτουργία των δημόσιων τουαλετών που υπάρχουν εκεί, ενώ ο κ. Παντελής Μεθενίτης χαρακτήρισε την πλατεία εγκαταλελειμμένη και ζήτησε την δημιουργία ενός χώρου - πάρκου για όλους τους κατοίκους του νησιού. Στην απάντηση που έδωσε αργότερα δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, τάχθηκε με την ανάγκη να υπάρξει περιποίηση και αναβάθμιση.
 
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης αναφορικά με τις δημόσιες τουαλέτες, απάντησε στους συναδέλφους του στο δημοτικό συμβούλιο, ότι τα προβλήματα σε αυτά υπάρχουν από παλιά, καθώς αυτές βρίσκονται σε υπόγειο σημείο και εξήγγειλε την ανακατασκευή τους, έργο που όπως είπε θα εγγραφεί τόσο στον Τεχνικό Πρόγραμμα, όσο και στον προϋπολογισμό για την καινούργια χρονιά. Τέλος, εξήγγειλε και την συντήρηση των δημόσιων τουαλετών που βρίσκονται κάτω από το κτήριο του παλιού δημαρχείου, στην παραλία της Αίγινας.
 
Σε σημερινή επικοινωνία με τον αντιδήμαρχο κ. Νίκο Πτερούδη, αναφορικά με την χρήση των δημόσιων τουαλετών, μέχρι να ξεκινήσει το έργο και να ολοκληρωθεί η ανακατασκευή τους (θα απαιτηθεί χρόνος μέχρι να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες) είπε ότι αυτές θα παραμείνουν κλειστές.
 
Το Aegina Portal έχει κάνει επανειλημμένα ρεπορτάζ για την Πλατεία Εθνεγερσίας και τις τουαλέτες που βρίσκονται στη άκρη του χώρου, κοντά στον χώρο στάθμευσης του ΚΤΕΛ.
 
Το πρώτο ρεπορτάζ έχει τον Απρίλιο του 2014 και το δεύτερο τον Ιούλιο του 2018. Η διαπίστωση από τα δύο ρεπορτάζ ήταν ότι η κατάσταση παρέμεινε η ίδια όλα αυτά τα χρόνια.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png