Σε εξέλιξη η εκστρατεία αλληλεγγύης του Δήμου Αίγινας και της Μητρόπολης Ύδρας Σπετσών και Αιγίνης, για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας.

 
Σε εξέλιξη βρίσκεται η εκστρατεία αλληλεγγύης του Δήμου Αίγινας, ο οποίος σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης, συγκεντρώνει τρόφιμα για τους σεισμόπληκτους της Αλβανίας. Την πρωτοβουλία υποστηρίζουν σύλλογοι του νησιού. Σήμερα το πρωί, την αίθουσα εκδηλώσεων του Λεουσείου Ιδρύματος, στην οποία γίνεται η συγκέντρωση και το πακετάρισμα των ειδών που προσφέρονται, επισκέφθηκε ο δήμαρχος Αίγινας κ. Γιάννης Ζορμπάς.

Ο κύριος Ζορμπάς μιλώντας στο Aegina Portal, παρουσίασε την πρωτοβουλία και τον σκοπό της, που είναι η συγκέντρωση τροφίμων και η παραλαβή τους από τους σεισμόπληκτους Αλβανούς γείτονές μας. Ο διευθυντής του Λεουσείου Ιδρύματος π. Νικόλαος Σαββόπουλος, κάλεσε τους κατοίκους του νησιού να προσφέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας, περιγράφοντας την άμεση ανταπόκριση της Μητρόλης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης και του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη κ. Εφραίμ.

"Πάμε πολύ καλά, ήδη συγκεντρώνονται αρκετά τρόφιμα και ελπίζουμε ότι θα μαζευτούν και περισσότερα, μία ικανή ποσότητα, να σταλεί και να θεραπεύσει κατά ένα μικρό μέρος τις ανάγκες που υπάρχουν", είπε ο π. Νικόλαος τονίζοντας παράλληλα την αξία αυτής της εθελοντικής πρωτοβουλίας.
 
Η λίστα με τα τρόφιμα και τα είδη που μπορούν να προσφέρουν οι κάτοικοι της Αίγινας είναι:

1.Τρόφιμα μακράς διάρκειας και τυποποιημένα τρόφιμα έτοιμα για κατανάλωση (όσπρια, ζυμαρικά, γάλα, κονσέρβες, κομπόστες, μπισκότα, παξιμάδια, αλμυρά ή γλυκά σκευάσματα κλπ.
2. Απορρυπαντικά, καθαριστικά, σαπούνια, είδη ατομικής υγιεινής.

Η δράση ξεκίνησε την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει μέχρι Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου. Όσοι επιθυμούν, να βοηθήσουν μπορούν να προσέρχονται και να παραδίνουν στο Λεούσειο τα τρόφιμα και τα άλλα ήδη καθημερινά το πρωί από 10:00 έως 13:00 και το απόγευμα από 17:00 έως 19:00. Στο χώρο της αίθουσας εκδηλώσεων του Λεουσείου, βρίσκονται εκ περιτροπής μέλη συλλόγων του νησιού και εθελοντών του Λεουσείου, που υποδέχονται και πακετάρουν τα προσφερόμενα είδη.
 
Στο Aegina Portal μίλησαν επίσης ο κύριος Ηρακλής Καλογεράκης και η κυρία Μαίρη Σταυρίδου, τονίζοντας τις έννοιες της αλληλεγγύης και της βοήθειας προς τον συνάνθρωπό μας.

"Ζητάμε την στήριξη όλων προκειμένου να ανταποκριθούμε στην έκκληση για ανθρωπιστική βοήθεια με πνεύμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης", αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο δήμος της Αίγινας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png