Χωρίς πρόστιμα η διόρθωση των τετραγωνικών μέτρων για τα ακίνητα, έως 31 Μαρτίου 2020.


Αν και μέχρι αυτή τη στιγμή από τον Δήμο Αίγινας δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση, καθώς η ρύθμιση ψηφίστηκε από την Βουλή μόλις πριν από δύο ημέρες,  προθεσμία μέχρι και την 31η Μαρτίου 2020 έχουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων που δηλώνουν, προκειμένου να απαλλαγούν από την επιβολή προστίμων και αναδρομικών επιβαρύνσεων. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να απευθυνθούν στις δημοτικές υπηρεσίες έως τις 31 Μαρτίου 2020 και να διορθώσουν τα τετραγωνικά μέτρα των κατοικιών και επαγγελματικών χώρων τους, χωρίς πρόστιμα και προσαυξήσεις για τη μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η διάταξη που ψηφίστηκε αναφέρει τα ακόλουθα: "Οι υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης για τον καθορισμό της επιφάνειας ή και της χρήσης ακινήτου περί του υπολογισμού φόρων, τελών και εισφορών προς τους ΟΤΑ A΄ βαθμού, μπορούν να υποβάλουν δήλωση με τα ορθά στοιχεία μέχρι 31.3.2020 χωρίς επιβολή προστίμων για την μη υποβολή ή την υποβολή ανακριβούς δήλωσης. Διαφορές στους αναλογούντες φόρους, τέλη και εισφορές εκ των δηλώσεων του προηγουμένου εδαφίου υπολογίζονται και οφείλονται μόνον από την 1.1.2020.".
 
Αν με βάση τη δήλωση αυτή υπάρχουν διαφορές, η χρέωση θα ξεκινά από 1.1.2020. Η διάταξη αυτή προβλέπεται στο άρθρο 51 παράγραφος 2 του πολυνομοσχεδίου "Κατεπείγουσες ρυθμίσεις αρμοδιότητας των Υπουργείων Υγείας, Εσωτερικών, Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και άλλες διατάξεις" που ψηφίστηκε από τη Βουλή.
 
Όπως έχουμε αναφέρει και λίγους μήνες πριν, οι δήμοι έχουν πλέον την δυνατότητα να κάνουν διασταύρωση των μητρώων τους με αυτό του Ε9 που διατηρεί η ΑΑΔΕ και να αναπροσαρμόσουν ανάλογα τις χρεώσεις τους για τα δημοτικά τέλη και τις υπόλοιπες επιβαρύνεις για τα ακίνητα, ανεξάρτητα από το εάν κάνουν η όχι αυτή την αλλαγή οι ιδιοκτήτες τους.
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png




Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png