Ο Μαραθώνας "μαγεύει" και φέτος! Ο υπέροχος χριστουγεννιάτικος στολισμός και οι δράσεις στον ενοριακό ναό.

 
Τα τελευταία χρόνια ο ενοριακός ναός της Αγίας Βαρβάρας στον Μαραθώνα, έχει να επιδείξει πολλές δράσεις που παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, τόσο για την ποιότητα της οργάνωσής τους, όσο και για το ουσιαστικό ρόλο που προσφέρουν στην περιοχή. Χωρίς αμφιβολία ο χριστουγεννιάτικος στολισμός και οι εκδηλώσεις που τον πλαισιώνουν, αποτελούν πια σημείο αναφοράς για την αισθητική και το crystal-clear αποτέλεσμα. Αποτέλεσμα που είναι άξιο θαυμασμού.

Είναι μια διαδικασία που διαρκεί για μήνες, μία περίοδος που φέρνει κοντά τους ενορίτες και μετατρέπει την προσμονή για την γιορτινή περίοδο σε ένα κοινό "ταξίδι", μία συνύπαρξη που επίκεντρό της είναι η προσφορά (και βέβαια όχι μόνο για τον χριστουγεννιάτικο στολισμό).
 
Οι μεγάλες συγκεντρώσεις από τους ενορίτες στο αρχονταρίκι της εκκλησίας, στα πλαίσια ενός κεράσματος μετά από μια μεγάλη γιορτή, καταδεικνύει γιατί η συνεργασία, η αγάπη και η ομόνοια, μετατρέπουν την προσφορά σε ανάγκη, την συνύπαρξη σε ουσία, και κάνουν την γιορτινή εικόνα (που εισπράττουμε όσοι απλά παρακολουθούμε) ζεστή, φωτεινή και πεντακάθαρη.
 
Είναι υπέροχο να βλέπει κανείς δεκάδες μικρά παιδιά να συμμετέχουν σε θεατρικά δρώμενα και δημιουργικές δράσεις. Νέους γονείς να απολαμβάνουν την συμμετοχή των παιδιών τους και την δική τους, μεγάλες τραπεζαρίες να γεμίζουν με ανθρώπους κάθε ηλικίας. Άνθρωποι που είναι χαρούμενοι και βιώνουν το ουσιαστικό νόημα της εκκλησίας - κοινωνίας.
 
Το Ενοριακό Ταμείο Έργου Φιλανθρωπίας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, υπό την καθοδήγηση του εφημέριου π. Εμμανουήλ Πουλάκη, εργάστηκαν για αρκετό καιρό και στις 15 Δεκεμβρίου παρουσίασαν μία πολύ όμορφη σειρά δράσεων σε μία φροντισμένη παιδική γιορτή, που ολοκληρώθηκε με τον στολισμό του φυσικού χριστουγεννιάτικου δέντρου στο προαύλιο της εκκλησίας. Face painting, μεγάλες μπάλες με ευχές, ειδικές φωτεινές κατασκευές, δώρα από τον Άγιο Βασίλη, σκετς κάλαντα και τραγούδια, πλαισίωσαν τον εορτασμό.
 
Στο αρχονταρίκι οι κυρίες του Ενοριακού Ταμείου Έργου Φιλανθρωπίας, εργάστηκαν για αρκετές εβδομάδες, κατασκευάζοντας χειροτεχνήματα για το φιλανθρωπικό παζάρι, τα έσοδα του οποίου στηρίζουν οικογένειες που έχουν ανάγκη. Στην σκηνή που βρίσκεται στο αρχονταρίκι παρουσιάστηκαν σκετς από το κατηχητικό σχολείο.

Χθες μετά την Λειτουργία των Χριστουγέννων, παρουσιάστηκε μία ακόμη όμορφη γιορτή από τα παιδιά του κατηχητικού. Χρόνια πολλά!
 


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png