"Από τα Γέννα του Χριστού και μέχρι τις Αγιάσες". Συνεχίζονται οι θεματικές βραδιές στο Λαογραφικό Μουσείο.


Η πρόεδρος της ΚΕΔΑ κ. Μαίρη Κουκούλη μιλώντας σήμερα το απόγευμα στο Aegina Portal, παρουσίασε το πρόγραμμα "Από τα Γέννα του Χριστού και μέχρι τις Αγιάσες". Ένα ημερολόγιο με θεματικές βραδιές για τον πολιτισμό, την μουσική και την λαογραφία. Οι εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται καθημερινά τα απογεύματα, έχουν ένα διαφορετικό χαρακτήρα από αυτόν που έχουν συνηθίσει οι επισκέπτες του Λαογραφικού, που παραπέμπει σε ένα παλιό αιγινήτικο σπίτι, με έπιπλα και αντικείμενα περασμένων δεκαετιών.

Ήταν μία ιδέα που είχε εφαρμόσει η Γωγώ Κουλικούρδη το 1984 και επανήλθε φέτος μετά από πρόταση της κ. Λίνας Πετρίτου. Άλλωστε, η σειρά αυτή των εκδηλώσεων που έχει τίτλο: "Από τα Γέννα του Χριστού και μέχρι τις Αγιάσες" , είναι αφιερωμένη στην Γωγώ Κουλικούρδη. Μάλιστα η κ. Μαίρη Κουκούλη αποκάλυψε ότι υπάρχει η πρόθεση να θεσπιστεί βραβείο, που θα φέρει το όνομά της.

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους συνεργάτες της και συμπλήρωσε ότι οι δράσεις του Λαογραφικού θα "ανοιχτούν" και στην περιφέρεια του νησιού, προκειμένου να αξιοποιηθεί η λαογραφία της περιφέρειας.

Η κυρία Κουκούλη ευχήθηκε Καλή Πρωτοχρονιά και κάλεσε τους κατοίκους της Αίγινας να παρακολουθήσουν από κοντά τις εκδηλώσεις του Λαογραφικού, που θα διαρκέσουν μέχρι τις 6 Ιανουαρίου.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png