Βροχή, χαμηλή θερμοκρασία και ενισχυμένοι άνεμοι στην Αίγινα. Προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια.


Επιδεινώθηκε κατά την διάρκεια της νύχτας ο καιρός και στην Αίγινα, με την χαμηλή θερμοκρασία, τις βροχοπτώσεις και τους ενισχυμένους βορειοδυτικούς ανέμους στον Σαρωνικό, που έφτασαν το πρωί και τα 7 μποφόρ στο νησί - σύμφωνα με τις μετρήσεις του σταθμού του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών που βρίσκεται εγκατεστημένος στο ΓΕΛ - να είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού στο νησί.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Λόγω της έντασης των ανέμων δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των ιπταμένων. Επίσης δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο του"Αγίου Νεκταρίου", ενώ κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια της Κοινοπραξίας Πλοίων Σαρωνικού. Σε κάθε περίπτωση όσοι σκοπεύουν να ταξιδέψουν, θα πρέπει να επικοινωνούν με το Λιμεναρχείο και τα τοπικά πρακτορεία.
 
Η θερμοκρασία νωρίς το πρωί στην Αίγινα έφτασε τους 5°C η ελάχιστη, ενώ η αίσθηση του ψύχους ήταν ακόμη χαμηλότερη. Σύμφωνα με τον κόμβο του Meteo, του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η εικόνα του καιρού θα παραμείνει η ίδια καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, ενώ η ένταση των ανέμων θα μειωθεί αργά το βράδυ στα 6 μποφόρ. Οι βορειοδυτικοί άνεμοι θα παραμείνουν ενισχυμένοι στα 6 μποφόρ και την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου, παραμονή της πρωτοχρονιάς, με τον καιρό να είναι συννεφιασμένος με μικρή πιθανότητα βροχής και την θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 7°C κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 
Την Πρωτοχρονιά ο καιρός στην Αίγινα βελτιώνεται, σύμφωνα με τις προγνώσεις του κόμβου του Meteo, ως προς τα φαινόμενα, με τους ανέμους να εξασθενούν και την θερμοκρασία στο νησί να κυμαίνεται 6-9 °C στο νησί και την αίσθηση του ψύχους να είναι έντονη.