Κλαδεύτηκαν τα δέντρα στην προτομή του Νίκου Καζαντζάκη στην παραλία της Αύρας.

 
Διαφορετική είναι η εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης του χώρου, στον οποίο βρίσκεται τη προτομή του Νίκου Καζαντζάκη στην παραλία Αύρας, καθώς κλαδεύτηκαν τα δέντρα και τα φυτά και η προτομή είναι ορατή πλέον και από τον δρόμο, ενώ πίσω από το γλυπτό φαίνεται η παραλία της Αύρας και η θάλασσα, δίνοντας μία διαφορετική οπτική του χώρου και του έργου.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η πολύ κακή κατάσταση και η εγκατάλειψη του συγκεκριμένου σημείου, έχουν συζητηθεί πολλές φορές στο παρελθόν και υπήρξαν διάφορες προτάσεις για την μεταφορά της προτομής σε άλλα σημεία της Αίγινας.

Είχε προταθεί ο χώρος στο σπίτι που έζησε στην Αίγινα και είχε εξασφαλιστεί και άδεια αφού ο χώρος είναι ιδιωτικός, ενώ αργότερα υπήρξε η πρόταση να τοποθετηθεί στην αυλή του Λαογραφικού Μουσείου και τελευταία (τον Ιανουάριο του 2018) στο πάρκο δίπλα στην ιχθυαγορά της Αίγινας, θέση για τη οποίο υπήρξε και πρόταση από την Ποιότητα Ζωής.
 
Τελευταία φορά το 2017, το ρεπορτάζ του Aegina Portal είχε καταγράψει ένα ακόμη περιστατικό βανδαλισμού του γλυπτού, ενώ ο χώρος παρέμενε χωρίς την δέουσα προσοχή και φροντίδα. Μένει να φανεί εάν η φροντίδα θα συνεχιστεί και θα είναι συστηματική και προγραμματισμένη και τους επόμενους μήνες και ειδικά τους καλοκαιρινούς, που το συγκεκριμένο σημείο παρουσιάζει συνήθως πολύ κακή εικόνα.
 
Να σημειώσουμε ότι η μεταφορά στην ιχθυαγορά, αν τελικά παραμείνει ως πρόταση, δεν θα υλοποιηθεί πριν την ολοκλήρωση του έργου στο πάρκο για το οποίο υπάρχουν δύο μελέτες.
 
Τα κομμάτια από τα κλαδιά που απομακρύνθηκαν, μεταφέρθηκαν όπως και άλλα κλαδιά στο κτήμα Γκίκα. Εκεί με έναν μικρό λειοτεμαχιστή κλαδιών που διαθέτει ο δήμος μετατρέπονται σε σκόνη και στη συνέχεια διατίθενται σε αγρότες της Αίγινας, όπως δήλωσε πρόσφατα ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης στο Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png