Consumeless Med. Ενημερωτική εκδήλωση για τον αειφόρο τουρισμό.


Στην αίθουσα του Λαογραφικού Μουσείου πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα εκδήλωση για την παρουσίαση του διακρατικού προγράμματος Consumeless, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ιnterreg Mediterranean και το Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης και υλοποιείται από την Εύξεινη Πόλη. Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της συνολικής δράσης, που στόχο έχει τον συντονισμό συγκεκριμένων δράσεων για αειφόρο τουρισμό με ωφελούμενους επιχειρήσεις - επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου. Βασικοί πυλώνες είναι οι: διάθεση των αποβλήτων, μείωση της χρήσης ύδατος και ενέργειας και προώθηση των τοπικών προϊόντων. Ο τίτλος της εκδήλωσης ήταν: "Consumeless2Makemore. Πώς η προστασία του περιβάλλοντος μετατρέπεται σε κέρδη".

Στην εκδήλωση, που χαιρέτησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς παρουσιάστηκαν οι εισηγήσεις: ConsumelessMED Πρότυπο για τα νησιά, από την Ζωή Γκρουμούτη, Επιστημονική συνεργάτη του ΕΟΕΣ Εύξεινη Πόλη για το έργο ConsumelessMED. "Η εμπειρία από την πιλοτική δράση του έργου στην περιοχή της Νάξου", από την Φωτεινή - Άννα Γκοτζιά, επιστημονική συνεργάτη του δήμου Νάξου και Μικρών Κυκλάδων για το έργο ConsumelessMED.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε το workshop Consumeless2Makemore με τίτλο: "Πως η προστασία του περιβάλλοντος μετατρέπεται σε κέρδη", από την κ. Άννα Ζαρκάδα, αναπληρώτρια καθηγήτρια μάρκετινγκ, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Την εκδήλωση παρακολούθησε ο δήμαρχος κ. Γιάννης Ζορμπάς, ο αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Σκαλτσιώτης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αίγινας κ. Σταύρος Καλαμάκης, μέλη της ένωσης και επαγγελματίες του τουρισμού.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png