Δεν επιβεβαιώνεται μέχρι αυτή τη στιγμή, η πτώση μετεωρίτη στην Αίγινα.

 
Χθες τα μεσάνυχτα η είδηση από ιστοσελίδα του Πειραιά, ότι ένας μετεωρίτης, σύμφωνα με μαρτυρία ψαράδων, έπεσε στην Αίγινα, προκάλεσε την άμεση κινητοποίηση της Αντιπεριφερειάρχη Νήσων κ. Βάσως Θεοδωρακοπούλου. Το δημοσίευμα αναδημοσιεύτηκε σύντομα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Το Aegina Portal επικοινώνησε σήμερα το πρωί με την λιμενική αρχή Αίγινας, από την οποία υπήρξε η ενημέρωση ότι κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Αντιπεριφερειάρχης κ. Θεοδωρακοπούλου επικοινώνησε χθες με τον λιμενάρχη κ. Αργύρη Φραγκούλη για να ενημερωθεί. Η απάντηση του κ. Φραγκούλη ήταν αρνητική, ότι δηλαδή δεν επιβεβαιώνεται το συμβάν, τουλάχιστον στην κοντινή θαλάσσια περιοχή του νησιού, ενώ σημείωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές. Μάλιστα το λιμεναρχείο έκανε περιπολίες χωρίς να εντοπίσει κάτι. Εάν αυτό συμβαίνει πρόκειται για ένα περιστατικό που έλαβε χώρα μακριά από το νησί, είπε ο κ. Φραγκούλης
 
Η κ. αντιπεριφερειάρχης επικοινώνησε επίσης χθες το βράδυ με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά. Ο κ. Ζορμπάς μιλώντας σήμερα το πρωί στο Aegina Portal είπε ότι δεν γνώριζε κάτι για το συμβάν, ότι δεν υπήρχαν σχετικές αναφορές στο νησί και βέβαια δεν έχουν αναφερθεί ζημιές.
 
Τέλος, η κ. Θεοδωρακοπούλου μιλώντας σήμερα το πρωί στο Aegina Portal, είπε ότι μετά το δημοσίευμα, επικοινώνησε για να ενημερωθεί τόσο με τον λιμενάρχη, όσο και με τον δήμαρχο της Αίγινας και αναμένει εάν θα υπάρξει επίσημη ανακοίνωση του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

[upd] Το Aegina Portal επικοινώνησε επίσης με τον προϊστάμενο του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Αίγινας κ. Γιώργο Σουλιώτη, ο οποίος είπε ότι δεν έχει αναφερθεί κάτι σχετικό στην υπηρεσία του. Μάλιστα ο κ. Σουλιώτης αυτήν την ώρα (πρωί της Κυριακής) είναι σε περιπολία και ανάφερε ότι δεν έχει παρατηρήσει κάτι σχετικό.