Η πρωτοχρονιάτικη πίτα από το ΝΑΜΑ και ο φιλανθρωπικός σκοπός της συμμετοχής στο "Share, Love, Travel".

 
Στην κατάμεστη από κόσμο "Ρέμβη" χθες το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη εκδήλωση για την πρωτοχρονιάτικη πίτα του γυμναστηρίου ΝΑΜΑ. Η φετινή πίτα είχε μια ιδιαιτερότητα, καθώς ταυτόχρονα ήταν και μία πράξη αγάπης, αφού οι λαχνοί της λαχειοφόρου της εκδήλωσης είχαν ως στόχο την αγορά σχολικών ειδών για ορφανά παιδάκια στο χωριό Mtakuja της Τανζανία.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.



Η ιδιοκτήτρια του γυμναστηρίου ΝΑΜΑ κ. Ευαγγελία Ρεκλείτη μιλώντας στο Aegina Portal γι' αυτήν την εθελοντική πρωτοβουλία είπε ότι η ομάδα Share, Love, Travel θα ταξιδέψει στις 26 Φεβρουαρίου και μείνει έως τις 9 Μαρτίου 2020, στο χωριό Mtakuja στους πρόποδες του Κιλιμάντζαρο. Εκεί  στο Δημοτικό Σχολείο του χωριού που έχει 400 παιδάκια και από αυτά τα 50 είναι ορφανά. Στόχος είναι να ενδυναμωθεί την τοπική κοινότητα και κυρίως τα παιδιά και τα ορφανά του χωριού, χτίζοντας τουαλέτες για το σχολείο και παραδίδοντας ρουχισμό, 30 αθλητικά σετ, 10 κούτες με παιχνίδια και εκπαιδευτικό υλικό, ετήσιες νοσοκομειακές καλύψεις για τα παιδιά. Η αποστολή θα γίνει σε συνεργασία με την τοπική MKO Willing to Support Orphans.
 
Η κυρία Ρεκλείτη ευελπιστεί ότι θα καταφέρει να ταξιδέψει κι εκείνη μαζί με την εθελοντική ομάδα, μεταφέροντας στα παιδιά της περιοχής τα όσα συγκεντρώθηκαν από τους κατοίκους της Αίγινας με αυτή την λαχειοφόρο.
 
Μάλιστα, τόνισε ότι η πράξη αυτή έχει ως σκοπό να μας αφυπνίσει και να καταδείξει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν μικρά παιδιά σε μία άλλη περιοχή του πλανήτη, σημειώνοντας ότι αυτή η πράξη έχει και  εκπαιδευτικό χαρακτήρα, για τα παιδιά του νησιού, που μαθαίνουν ότι κάποια άλλα παιδιά ζουν σε ακραίες συνθήκες φτώχειας και ότι ο πραγματικός πλούτος δεν συνδέεται με τα υλικά αγαθά, αλλά με τον πλούτο που έχουμε στην ψυχή μας.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png