Τοποθετήθηκαν οι πρώτοι μπλε κώδωνες ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών σε διάφορα σημεία της Αίγινας.

 
Οι κάτοικοι του νησιού μπορούν να δουν από σήμερα τους λεγόμενους μπλε κώδωνες ανακύκλωσης, που έχουν τοποθετηθεί σε διάφορα σημεία του νησιού, δίπλα σε κάδους σύμμεικτων απορριμάτων. Ο αντιδήμαρχος κ. Νίκος Πτερούδης είπε μιλώντας σήμερα στο Aegina Portal ότι θα τοποθετηθούν σε αυτή τη πρώτη φάση 10 τέτοιοι κάδοι, ενώ αργότερα θα προστεθούν και άλλοι φτάνοντας τους 30.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Οι μπλε κώδωνες αποτελούν ένα χωριστό ρεύμα ανακύκλωσης γυάλινων συσκευασιών. Εξυπηρετούν τους μεγάλους παραγωγούς και τα σημεία επαγγελματικών δραστηριοτήτων όπως π.χ. κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, εστιατόρια, ξενοδοχειακά συγκροτήματα κτλ. όπου καταναλώνονται μεγάλες ποσότητες προϊόντων σε γυάλινη συσκευασία που υπό άλλες συνθήκες, θα κατέληγαν στα κοινά απορρίμματα.
 
Να υπενθυμίσουμε ότι o δήμος Αίγινας θα πραγματοποιήσει ενημερωτική εκδήλωση  την Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου και ώρα 17:30 στον κινηματογράφο "Τιτίνα", για την έναρξη της ανακύκλωσης στην Αίγινα.