Συνάντηση Συλλόγων Γονέων με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Ζορμπά. Κατέθεσαν κείμενο για τις ελλείψεις παιδιάτρου, καρδιολόγου και οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας.


Το γραφείο του δημάρχου κ. Γιάννη Ζορμπά επισκέφθηκαν σήμερα το πρωί, οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων της Αίγινας, που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία για την συγκέντρωση υπογραφών, με σκοπό να καλυφθεί η θέση του παιδιάτρου, του καρδιολόγου και των οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Αίγινας. Συνολικά, στην πρωτοβουλία συμμετείχαν οι Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Παιδικού Σταθμού, του 1ου Δ.Σ. Αίγινας, του 2ου Δ.Σ. Αίγινας, του 2ου Ν/Γ Αίγινας, του Δ.Σ. Μεσαγρού του Δ.Σ. Κυψέλης και ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αργοσαρωνικού. Επίσης το κείμενο προσυπογράφουν η ΕΛΜΕ Πειραιά και οι Σύλλογοι Γονέων και κηδεμόνων Γυμνασίου Μεσαγρού, Δ.Σ & Ν/Γ Βαθέος, Δ.Σ. Αγίων Ασωμάτων και Δ.Σ. Πέρδικας.

Η επίσκεψη αφορούσε στην κατάθεση κειμένου για την κάλυψη της θέσης του παιδιάτρου, του καρδιολόγου και οδηγών ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας της Αίγινας.
 
Ο κύριος Γιώργος Κοττάκης εκ μέρους των εκπροσώπων των συλλόγων είπε ότι: "Αυτό που θέλουμε είναι να αναδείξουμε το ζήτημα με τις ελλείψεις που υπάρχει στο Κέντρο Υγείας και πιο συγκεκριμένα για το ζήτημα του παιδιάτρου και το ζήτημα του καρδιολόγου και βέβαια να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στους οδηγούς των ασθενοφόρων". Σημείωσε ότι μαζεύτηκε ένας μεγάλος αριθμός υπογραφών, γεγονός το οποίο καταδεικνύει το πόσο αυτές οι ελλείψεις επηρεάζουν την ζωή των  κατοίκων της Αίγινας.
 
Το κείμενο που υπογράφτηκε από 1.500 κατοίκους του νησιού, θα σταλεί στην 2ης ΔΥΠΕ, στο Υπουργείο Υγείας και στα Κόμματα της Βουλής, ενώ επιτροπή θα ζητήσει συνάντηση με τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ κ. Ροϊλο. Επίσης, πρωτοκολλήθηκε στον Δήμο, μαζί με το αίτημα να συγκληθεί Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα τις ελλείψεις που υπάρχουν και τα αιτήματα.
 
"Θέλουμε να ακούσουμε τον δήμαρχο, θέλουμε να είσαστε μαζί μας και να υποστηρίξετε τα δίκαια των αιτημάτων μας. Νομίζουμε ότι θίγουν την αξιοπρέπεια και των πολιτών και την δική σας, όταν στο νησί μας δεν υπάρχουν βασικές ειδικότητες στο Κέντρο Υγείας", είπε ανάμεσα σε άλλα ο κ. Γιώργος Κοττάκης.
 
Ο δήμαρχος Γιάννης Ζορμπάς δήλωσε την στήριξη, την συμπαράσταση και την αγωνιστική του διάθεση σε αυτή την πρωτοβουλία και συμπλήρωσε ότι η διοίκηση στις 30 Σεπτεμβρίου του 2019 απέστειλε σχετικό έγγραφο στην 2η ΔΥΠΕ με τα αριθμητικά στοιχεία των μαθητών στην πρωτοβάθμια και την δευτεροβάθμια εκπαίδευση. "Χωρίς να θέλω να υποβαθμίσω την σπουδαιότητα της έλλειψης του καρδιολόγου, καθώς και των οδηγών του ασθενοφόρου, θεωρώ ότι το μείζονος σημασίας θέμα είναι η έλλειψη του παιδιάτρου", είπε ο κ. Ζορμπάς ο οποίος συμπλήρωσε ότι ακολούθησε και μία συνάντηση με τον διοικητή της υπηρεσίας.
 
Ο κύριος Ζορμπάς είπε ότι από το ραντεβού με τον διοικητή της 2η ΔΥΠΕ προέκυψε ότι έχουν γίνει επανειλημμένως προκηρύξεις για την κάλυψη της θέσης του παιδιάτρου, αλλά δεν υπάρχει ενδιαφέρον. Οι εκπρόσωποι των συλλόγων ζήτησαν από τον κ. Ζορμπά να δοθούν κάποια επιπλέον κίνητρα. Ο κ. Ζορμπάς απάντησε ότι νομίζει πως το πρόβλημα δεν είναι οικονομικό, αλλά το ότι ο γιατρός θα πρέπει να έρθει να ζήσει σε ένα νησί, μακριά από την οικογένειά του. Εκεί απέδωσε την έλλειψη ενδιαφέροντος και επιφυλάχθηκε να μελετήσει για τις όποιες δυνατότητες έχει ο Δήμος, βάσει των διατάξεων, για να δοθούν κάποια επιπλέον κίνητρα. "Δεν είναι το οικονομικό που τους απασχολεί. Είναι ότι είμαστε νησί", πρόσθεσε ο κ. Ζορμπάς και δήλωσε ότι είναι στην διάθεση των συλλόγων να επισκεφθούν μαζί τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ.
 
"Είμαστε στο πλευρό τους, με συμπαράσταση ηθική, αλλά και με αγωνιστική διάθεση, να πάμε σε μία συνάντηση με τον διοικητή της 2ης ΔΥΠΕ τον κ. Ροϊλό, μαζί με κάποιους γονείς και να εκφράσουμε πάλι την έλλειψη αυτή", είπε μιλώντας στο Aegina Portal.


Ακολουθήστε το Aegina Portal στο Google News

google-news.png
Το σύνολο του περιεχομένου του Aegina Portal είναι πρωτότυπο, αποτέλεσμα δημοσιογραφικής έρευνας και προστατεύεται από τους νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων.
Απαγορεύεται η αντιγραφή ολόκληρου ή μέρους αυτού χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια.

Tune in Apps

Ακούστε το Aegina Portal Talk Radio από το λογαριασμό μας στο Tunein

Aegina Portal Talk Radio

Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε έναν εξωτερικό player:


iTunes.png vlc.png winamp.png wmp.png