Σε ετοιμότητα τέθηκε το Λιμεναρχείο Αίγινας χθες το βράδυ, για το ακυβέρνητο φορτηγό πλοίο.


Δεκάδες δημοσιεύματα από κεντρικές ιστοσελίδες χθες το βράδυ, έκαναν λόγο για ένα φορτηγό πλοίο, που λόγω μηχανικής βλάβης ήταν ακυβέρνητο, με 13 αλλοδαπούς μέλη του πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά της Αίγινας. Από την επικοινωνία που είχαμε με το Λιμεναρχείο της Αίγινας υπήρξε η ενημέρωση ότι το περιστατικό δεν ήταν στην δικαιοδοσία του τοπικού λιμεναρχείου, αλλά του λιμεναρχείου Σαρωνικού.

Από το Podcasting Feed του Ενημερωτικού Δελτίου στο ραδιόφωνο του Aegina Portal.Το λιμεναρχείο της Αίγινας τέθηκε σε ετοιμότητα, για περίπου μία ώρα, από το Θάλαμο Επιχειρήσεων, σε περίπτωση που θα χρειαζόταν να συνδράμει με το πλωτό του μέσο, κάτι που όμως τελικά δεν χρειάστηκε. Το φορτηγό πλοίο, σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα, με τη βοήθεια ρυμουλκού οδηγήθηκε το βράδυ στο αγκυροβόλιο του Πειραιά.

[upd] Το Δελτίο Τύπου του Λιμενικού Σώματος για το περιστατικό:

Ενημερώθηκε το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, μεσημβρινές ώρες χθες, για περιστατικό ακυβερνησίας λόγω μηχανικής βλάβης του Φ/Γ πλοίου ''BBC URSA'' σημαίας Αντίγκουα και Μπαρμπούντα, με επιβαίνοντες δεκατρία (13) μέλη πληρώματος, στη θαλάσσια περιοχή ανατολικά ν. Αίγινας.

Το ανωτέρω πλοίο ρυμουλκήθηκε από το Ρ/Κ ''ΚΑΡΑΠΙΠΕΡΗΣ 18'' Ν.Π. 10966, το οποίο κατέπλευσε με ασφάλεια στο αγκυροβόλιο του λιμένα Πειραιά, απογευματινές ώρες σήμερα, ενώ από το περιστατικό δεν προκλήθηκε τραυματισμός, ούτε παρατηρήθηκε θαλάσσια ρύπανση.

Από το Β' Λιμενικό Τμήμα Κερατσινίου του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά απαγορεύτηκε ο απόπλους του ''BBC URSA'' μέχρι αποκατάστασης της βλάβης και προσκόμισης πιστοποιητικού αξιοπλοΐας από το νηογνώμονα που παρακολουθεί το πλοίο.